Maajoukkueet

Pääkallotodistus: Kaksi viiden kallon miestä välierässä – kakkoskentällä eniten haasteita

08.12.
2018
Maajoukkueet

Joonas Pylsyltä (oik.) ja kauempana tuulettavalta Ville Lastikalta nähtiin maailmanluokan suoritukset. Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto.

Suomen salibandymaajoukkue eteni vahvasti pelanneen kolmoskentällisensä johdattamana MM-finaaliin kaatamalla Tshekin maalein 7-2.

Pylsyn kentällinen teki Suomen maaleista viisi. Koko viisikko oli hyvällä jalalla matkassa ja aiheutti päänvaivaa niin nopeilla kuin pitkilläkin hyökkäyksillä Tshekille.

Pisteiden valossa parhaiten onnistuivat kenttää eritoten toisessa erässä jopa dominoinut Joonas Pylsy, sekä ensimmäisiä MM-kisojaan pelaava Ville Lastikka. Molemmat tekivät tehot 2+1. Mikko Leikkanen merkkautti tilastoihin ensimmäisen MM-osumansa.

Suomen ykkösviisikkona jälleen esiintynyt Classic-kentällinen ei saanut tänään parastaan irti, mutta pystyi esittämään peruspeliä. Varsinaista hätää ei ollut juuri missään vaiheessa. Viisikon ainoan osuman teki lopussa Sami Johansson tyhjään maaliin. Maaliin antoi syötön Eemeli Salin.

Edelleen eniten haasteita oli Jani Kukkolan johtamalla kentällisellä. Pallollinen peli takkusi ja etenkin avauserässä kokeneilta pelaajilta nähtiin tukku vaarallisia harhasyöttöjä, joista Tshekki sai parhaat paikkansa.

Kentällisen ainoan maalin iski maalin edestä Miko Kailiala. Loistavan esityön tähän teki Lauri Kapanen. Kailialalle samoin kuin Kukkolalle ja Tatu Väänäselle jäi petrattavaa. Kapanen ja Stenfors ylsivät kolmen kallon arvosanaan.

Maalissa Eero Kosonen otti toki muutaman tärkeän torjunnan, mutta ei joutunut varsinaisesti venymään. Pitkänhuiskean vahdin perussuoritus riitti finaalipaikan saavuttamiseen.

Pääkallotodistus:

Eemeli Salin 3 kalloa
Nico Salo 3
Sami Johansson 3
Janne Lamminen 3
Krister Savonen 3

Lauri Kapanen 3
Jani Kukkola 2
Miko Kailiala 2
Tatu Väänänen 2
Lauri Stenfors 3

Peter Kotilainen 4
Joonas Pylsy 5
Ville Lastikka 5
Mikko Leikkanen 4
Juha Kivilehto 4

Mikko Hautaniemi ei pelannut
Mika Kohonen ei pelannut
Jussi Piha ei pelannut

Eero Kosonen 3
Lassi Toriseva ei pelannut

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.