Maajoukkueet

Pääkallotodistus: Suomi välieriin tyydyttävällä suorituksella – parannettavaa jäi monille

07.12.
2018
Maajoukkueet

Nico Salo iski tehot 1+1 Saksaa vastaan MM-puolivälierässä. Hänen ketjunsa onnistui jälleen. Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Suomen kentällisistä ykkönen oli jälleen totutun hyvä MM-puolivälierässä Saksaa vastaan. Muilla jäi vielä petrattavaa. Tässä on Pääkallotodistus Saksa-voitosta.

MM-puolivälierässä käsikirjoitus kulki hyvin pitkälti samoin kuin aiemmissakin Suomen peleissä. Classic-viisikko oli perustasollaan ja järjesteli muutaman maalin Saksan verkkoon. Heidän osumiinsa Suomi on pystynyt luottamaan joka pelissä.

Ykköskenttä kuitenkin päästi Saksan ainoan maalin.

Alemmilla ketjuilla oli jälleen vaikeampaa, erityisesti pelin alkupuolella. Peter Kotilainen laukoi kaksi lähes identtistä maalia toisessa erässä ja kasvatti Suomen johtoa. Osumat olivat kuitenkin lähinnä hänen yksilösuorituksiaan, eikä kentällisen esitys kokonaisuudessaan päätä huimannut.

Kolmanteen erään hyökkäyskolmikkoon vaihdettiin Miko Kailiala, joka toikin hieman piristystä ketjun pelaamiseen. Voikin olla, että Kukkola sentteröi välierässä Kotilainen ja Kailiala vierellään.

Suomen kakkosketjun pelaaminen oli suhteellisen tasaista läpi 60-minuuttisen, mutta tehot jäivät uupumaan useista hyvistä paikoista huolimatta. Saksaa vastaan tontit pitäisi pystyä hyödyntämään paljon paremmin.

Todistuksesta maalivahti Lassi Toriseva oli ainoa, joka ansaitsi nelosen. Maalivahdin kannalta peli oli hänelle vaikea, mutta hän oli mies paikallaan tolppien välissä, kun Saksa pääsi välillä luvattoman helposti karkaamaan maalintekopaikkoihin.

Pääkallotodistus:

Eemeli Salin 3
Nico Salo 3
Sami Johansson 3
Janne Lamminen 3
Krister Savonen 3

Joonas Pylsy 2
Jussi Piha 2
Ville Lastikka 2
Tatu Väänänen 2
Mika Kohonen 2

Peter Kotilainen 3
Jani Kukkola 2
Mikko Hautaniemi 2
Mikko Leikkanen 2
Juha Kivilehto 3

Miko Kailiala 3 (pelasi 3. erän)
Lauri Kapanen ei pelannut
Lauri Stenfors 3 (pelasi reilut 2 erää)

Lassi Toriseva 4
Eero Kosonen ei pelannut

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.