Maajoukkueet

Pääkallotodistus: Tanska-voitto irtosi rutiinilla – Lastikka Suomen paras pelaaja

03.12.
2018
Maajoukkueet

Ville Lastikka esiintyi edukseen. Kuva: IFF.

Suomi nappasi avausvoittonsa Prahan MM-kilpailuissa kaatamalla Tanskan 7-1. Pääkallo.fi arvioi Suomen pelaajat perinteisellä kallotodistuksella.

Tanskaa vastaan Suomen selvästi paras kentällinen oli kaksi pelannut kakkoskenttä, eli niin sanottu Classic-vitja (Eemeli Salin, Nico Salo, Sami Johansson, Janne Lamminen ja Krister Savonen). Avauserässä ketju teki kentällä mitä tahtoi ja värkkäsikin Suomen maaleista kolme.

Sama kentällinen päästi toki myös Suomen ainoan osuman, mutta todettakoon että Tanskan Mikkel Skov Nielsenin laukaus oli todella hyvä. Toisessa erässä myös Classic-viisikon pelistä alkoi kadota maltti.

Ykkösketjuna aloittanut Peter Kotilainen, Jani Kukkola, Joonas Pylsy, Mikko Leikkanen ja Juha Kivilehto oli vaisu läpi ottelun. Hyökkäyspelaaminen oli seisovaa ja turhautuminen alkoi näkyä mitä pidemmälle peli eteni. Eritoten Peter Kotilaisella oli tänään vetonappi liiankin vahvasti pohjassa. Vaikeita ratkaisuja hakenut taitoniekka antoi tukun harhasyöttöjä, joista Tanska pääsi kääntelemään. Ketjun laidoille tulleet Lauri Kapanen ja Miko Kailiala esiintyivät mukiinmenevästi.

Kolmoskentällisenä aloittanut viisikko Mikko Hautaniemi, Jussi Piha, Ville Lastikka, Tatu Väänänen ja Mika Kohonen sai tärkeitä onnistumisia. Lastikka oli Suomen kenties paras yksilö ja Hautaniemi avasi maalihanansa. Joukkue pelasi varsin hyvää hyökkäyspeliä avauserässä, mutta peli puuroutui heidänkin osaltaan ottelun edetessä. Konkari Mika Kohoselta nähtiin pelissä hänelle harvinaisen iso määrä virheitä pallollisena.

Maalilla Lassi Toriseva pelasi varsin kelvollisen MM-debyytin. Maalille hän ei voinut mitään ja pariin otteeseen hän joutui hieman venymäänkin. Toriseva otti peruspelaamisella tärkeitä koppeja niihin paikkoihin, kun piti.

Yhteenvetona voi todeta, että Suomi pelasi varsin mallikkaan avauserän, mutta kahdessa seuraavassa peli sekavoitui. Viimeiset 40 minuuttia Suomi hoiti rutiinilla.

Pääkallotodistus:

Peter Kotilainen 1 kallo
Jani Kukkola 2
Joonas Pylsy 2
Mikko Leikkanen 2
Juha Kivilehto 2

Eemeli Salin 3
Nico Salo 4
Sami Johansson 3
Janne Lamminen 3
Krister Savonen 3

Mikko Hautaniemi 3
Jussi Piha 3
Ville Lastikka 4
Tatu Väänänen 3
Mika Kohonen 2

Lauri Kapanen 3
Miko Kailiala 3

Maalivahdit
Lassi Toriseva 3
Eero Kosonen ei pelannut

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.