Prahan MM-kisoissa rikottiin lukuisia yleisöennätyksiä – kokonaiskatsojamäärä oli 181 518

Salibandyn MM-finaalia seurasi paikan päällä kaikkien aikojen ennätysyleisö. Kuva: IFF

Salibandyn MM-finaalia seurasi paikan päällä kaikkien aikojen ennätysyleisö. Kuva: IFF

Salibandyn miesten MM-kisat pelattiin 1.-9.12. Tshekin pääkaupungissa Prahassa. Suomen MM-kultajuhliin päättyneissä kisoissa rikottiin lukuisia lajiennätyksiä.

MM-kisojen aiempi kokonaisyleisöennätys oli vuoden 2014 Göteborgin kisoista. Tuolloin peleissä oli katsoja yhteensä 104 445 ihmistä. Nyt ennätys rikottiin jo puolivälierissä, ja lopulliseksi lukemaksi saatiin hurja 181 518 katsojaa.

Myös yksittäisen ottelun yleisöennätys meni uusiksi. MM-finaalissa katsojia oli kaikkiaan 16 276 ja se rikkoi vuoden 1996 MM-finaalissa tehdyn ennätyksen 15 106 silmäparia. Ennätys tosin meni rikki jo aiemmin samana päivänä, kun Sveitsin ja Tshekin välistä pronssipeliä seurasi yli 16 000 katsojaa.

MM-finaalipäivä rikkoi myös yhden päivän kaikkien aikojen katsojaennätyksen. Sunnuntain kokonaiskatsojamäärä oli nimittäin 38 856. Muita rikottuja ennätyksiä olivat avauspäivän kokonaiskävijäennätys 31 073 ja avauspäivän yksittäisen pelin kävijäennätys 12 326 (Tshekki-Saksa -peli).