Saksa laittoi A-lohkon tilanteen uusiksi – Tshekillä vielä mahdollisuus lohkovoittoon

Saksa juhli voittoa Latviasta. Kuva: IFF.

Salibandyn MM-kisojen A-lohkossa pelit menivät entisestään enemmän ristiin. Saksa voitti lohkovaiheen päätösottelussaan Latvian maalein 5-4.

Ottelun avauserän jälkeen Latvia johti Toms Bitmanisin ja Atis Blindsin maaleilla 2-1. Saksan maalin avauserässä teki ylivoimalla Janos Bröker.

Toisessa erässä osui vain Latvia Edzus Cerinsin toimesta. Kolmannen alussa Erik Schuschwary neppasi maalin edestä 3-2 -kavennuksen ja vain kolme minuuttia myöhemmin Benjamin Borthin rystylaukaus yllätti latvialaisvahti Ivars Disereitsin.

Saksa siirtyi ensi kertaa johtoon ajassa 48:07 Brökerin päivän toisella maalilla. Cerins tasoitti yhdeksän minuuttia tästä, mutta Borthin päivän toinen varmisti Saksan voiton ajassa 57:40.

Latvian Cerins teki kaksi maalia, Blinds tehot 1+1 ja Janis Rajeckis syötti kaksi osumaa. Saksalta Bröker ja Borth onnistuivat pistein 2+1.

Voitto tarkoitti sitä, että Tshekki voi huokaista helpotuksesta. Se jatkaa vähintään lohkokakkosena suoraan puolivälieriin, kävi huomisessa Sveitsi-pelissä miten tahansa.

Mikäli Tshekki häviää Sveitsille huomenna, ovat Latvia, Saksa ja Tshekki kaikki tasapisteissä. Keskinäiset pelit ovat menneet ristiin, mutta keskinäisten pelien maaliero on Tshekillä paras ja Saksalla huonoin, koska kisaisännät kaatoivat saksalaiset maalein 10-5.

Tshekin hävitessä Sveitsille Latvia on kolmas ja Saksa jää tämän päivän voitosta huolimatta lohkon viimeiseksi. Mikäli Tshekki saa pisteenkin Sveitsi-ottelusta, on Saksa lohkon kolmas ja Latvia jää neljänneksi tämän päivän keskinäisen pelin tuloksen vuoksi.

Mikäli Tshekki voittaa Sveitsin, se voittaa lohkon ja Sveitsi tipahtaa lohkokakkoseksi.