SB Paappojen cup-huuma kiinnostaa Vaasassa: ”Ennätysraja meni tänään rikki”

Sami Laitalainen arvioi, että SB Paapat saa viettää kiitettävän paljon kyykkyasennosta lauantaina. Se ei kuitenkaan varmasti latista cupin puolivälierän tunnelmaa Vaasassa. Kuva: Ari Honkonen

Sami Laitalainen arvioi, että SB Paapat saa viettää kiitettävän osan pelistä kyykkyasennossa lauantaina. Se ei kuitenkaan varmasti latista cupin puolivälierän tunnelmaa Vaasassa. Kuva: Ari Honkonen

Lauantaina mannerlaatat väräjävät, kun Suomen Cupin ehkä suurin yllättäjäjoukkue SB Paapat (2. div.) isännöi Suomen tämän hetken valovoimaisinta tähtisikermää Tampereen Classicia Suomen Cupin puolivälierissä. Ottelu käynnistyy klo 17.

Paapat ei ole edennyt kahdeksan sakkiin kahta kättä heilutellen, sillä se on pudottanut cupissa Divarin Nurmon Jymyn sekä Salibandyliigan OLS:n. Vaasalaisen salibandyn voimahahmo Sami Laitalainen kertoi mietteitään torstaina pidettyjen SB Paappojen harjoitusten yhteydessä. Laitalainen kuuluu joukkueen pelaajavahvuuteen, mutta on siirtynyt pääasiassa joukkueen taustavaikuttajaksi.

Classic taitaa olla kovin joukkue mikä Suomessa voi tulla vastaan…

– Eikä paljon maailmastakaan kovempaa löydy, Laitalainen kommentoi realistisesti.

Vastus on kivenkova, mutta mieluisa.

– Ennen arvontaa oli ajatuksena, että vastaan voisi tulla joko Classic tai kakkosdivarin Jyväskylän porukka (Happee Steamers). Jos tulee kova vastus, niin tulkoon sitten niin kova kuin ikinä vaan voi tulla, että saadaan kunnon tapahtuma aikaan. Kotipeli oli tietysti se iso kriteeri meillä myös. Itse asiassa Classicia voi pitää ihan suosikkivastustajana, Laitalainen tuumi.

SB Paapat koostuu pääosin kokeneista pelimiehistä kuten nimi antaa ymmärtää. Kokemuksesta on ollut kuitenkin hyötyä ja monella pelaajalla on vahva Divari-tausta SB Vaasasta ja muista Pohjanmaan seuroista. Osalla on vyöllään myös liigakokemusta. Joukkueessa valmistaudutaan varsin rennosti kovaan koitokseen.

– Paikalliselle lehdelle tai jollekin taholle sanoin, että meillä on ollut kaksi valmistavaa treeniä isolla kentällä, Laitalainen avasi.

Uskotko, että sillä on mitään merkitystä?

– En. Ei ollut OLS-pelissäkään mitään merkitystä ja silloin oli alla yksi vastaava treeni, Laitalainen kertoi.

Niin. Joukkue lähinnä pelailee Suvilahden koulun pienessä askissa, eikä pyrikään muuttamaan liiaksi rutiinejaan, vaikka ottelu tulee olemaan useille pelaajille uran kovin. Laitalainen ei lupaa mitään erityisjippoja, vaan ryhmä tulee esiintymään tiiviin puolustuksen kautta.

– En tiedä erikoisjipoista. Olisi ainakin syksyllä kannattanut kyykkiä puolukkametsällä, että jaksaa olla kyykyssä. Lauantaina saa olla hyvin paljon kyykyssä.

Kuulostaa siltä, että lähdette aika inhorealistisella taktiikalla peliin?

– Kyllä, ja paljon mustelmia on tulossa jos Classic päättää laukoa paljon. Se voi toki olla, että yrittävät pelata paljon tyhjiin paikkoihin, Laitalainen vakuutti.

Launtaina tehdään vaasalaisen salibandyn uusi yleisöennätys

Laitalainen kertoi aiemmin viikolla Salibandyliiton uutisessa, että tavoitteena on rikkoa vaasalaisen salibandyn aikaisempi yleisöennätys joka on noin 650 katsojaa. Torstain tietojen mukaan Botniahallissa tulee olemaan tiivis tunnelma.

– Ennätysraja meni tänään rikki. Tällä hetkellä on yli 700 myytyä lippua.

Tavoite on noussut jo aiempaa korkeammaksi.

– Vajaa tonni meillä on kapasiteetti istumapaikkoihin. Jos se tonni paukkuisi, niin se olisi aika huikea saldo. Sitä seuraavaksi tavoitellaan, mutta kaikki lukemat mitkä menevät lähellä yhdeksänsadan ovat mahtavia, Laitalainen suitsutti.

Kesken haastattelun paikalle saapunut Joni Koskela on vastannut tapahtuman markkinoinnista. Itse ottelun lisäksi tarjolla on muitakin huveja.

– Olemme hommanneet kaksi pomppulinnaa ja sinne on laitettu lämäritutka, johon juniorit saavat käydä laukomassa. Myös tarkkuuslaukauspiste löytyy pressuveskareineen. Ensimmäisellä tauolla on Vaasan Vasamattarien tanssiesitys ja toisella erätauolla pallonheitto, jossa palkintona on Krister Savosen maila. Tietysti joulupukkikin tulee paikan päälle, Koskela kertoi.

Kovatasoinen vastustaja on auttanut markkinoinnissa.

– Mietittiin markkinointia paljon ja otettiin nuo MM-kisat heti siihen mukaan MM-pelaajineen. Tärkeintä oli saada lipunmyynti heti liikkeelle, että saatiin markkinointia lipunmyyntiä kisojen aikaan. Lipunmyynti on vetänyt niin hyvin, että se on yllättänyt meidät kaikki 5-6 ihmistä, jotka tässä taustalla ovat toimineet, Koskela suitsutti.

Classic on tunnetusti suhtautunut vakavasti Suomen Cupiin ja SB Paapat on saanut vetoapua myös tamperelaiskollegoilta.

– Classicin suhtautuminen on ollut hyvä kaikin puolin. Pyydettiin pelaajien videohaastatteluita, niin lupasivat ja hoitivat kaiken, Classic-manageri Pasi Peltolan kanssa asiasta keskustellut Laitalainen avasi.

– Niin sieltä tulivat ne videoterveiset. Siitä mistä olemme erityisesti pitäneet on se, että Classic on jakanut aktiivisesti myös näitä meidän juttuja omissa kanavissaan, Koskela kertoi.

Otteluparin selvittyä levisi huhuja, että ottelu saatettaisiin pelata myös Vaasan jäähallissa. Suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut.

– Vaasan Sportin toimitusjohtaja lähestyi meitä asian tiimoilta ja tarjosi mahdollisuutta jäähallipeliin. Käytiinkin heidän kanssaan neuvotteluita tämän meidän toimiryhmän kanssa, mutta riskit olivat mielestäni aika isot, kun meillä ei ollut takeita, että kuinka hyvin tämä homma tulee vetämään. Se OLS-peli oli toki taustalla, mutta se oli mielestäni ihan eri kategoriassa kuin tämä ottelu, Koskela sanoitti suunnitelmaa.

– Jos jäähallissa on 600-800 ihmistä, niin miltä se näyttää? Laitalainen huikkasi väliin.

– Sport olisi kyllä voinut ottaa kontolleen tapahtuman riskit, mutta toisaalta he olisivat ottaeneet riskejä ajatellen myös siivut tapahtuman mahdollisista tuotoista, Koskela valotti.

Jos Botniahallissa on lauantaina tuhatpäinen yleisö, niin se kertoo toki Classicin vahvasta vetovoimasta, mutta myös SB Paappojen ja vaasalaisen salibandy-yhteisön onnistumisesta. Kaksikon mukaan isojen tapahtumien järjestäminen ei pitäisi olla mahdottomuus tulevaisuudessakaan.

– Ainakin tämä osoittaa, että tämmöinen tapahtuma on mahdollista järjestää, eikä kukaan voi nyt väittää, etteikö voitaisi saada tuhatta ihmistä salibandykatsomoon Vaasassa, kunhan vain tartutaan toimeen. Jos me ollaan tässä onnistuttu 5-6 hengen voimin, niin mitä kaikkea voisi onnistua isommalta organisaatiolta kuten SB Vaasa. Siellä vapaaehtoisia tekijöitä olisi ollut lähtökohtaisesti jo varmaan noin kaksikymmentä, Koskela pohti.