SPV juhlii 25-vuotista taivaltaan viikonloppuna: ”Silloin oli yksi joukkue, nyt niitä on 25”

SPV juhlii viikonloppuna 25-vuotista taivaltaan. Kuva: Juha Käenmäki

SPV juhlii viikonloppuna 25-vuotista taivaltaan. Kuva: Juha Käenmäki

Seinäjoen Peliveljet juhlistaa viikonloppuna 25-vuotista taivaltaan salibandyn erikoisseurana. Pohjanmaan ylpeys pelaa lauantaina ja sunnuntaina tapahtumaottelut Seinäjoki Areenassa.

Lauantaina vastaan astelee TPS ja kamppailu käynnistyy klo 17. Sunnuntaina vastassa on Esport Oilers ja ottelu alkaa klo 17.

Lauantain erikoisuudeksi voidaan lukea myös se, että ottelu on tuplapanoksella myös Suomen Cupin puolivälieräpeli. Lauantain pelissä paikan päällä on myös yhteensä neljä maailmanmestaria sekä MM-pokaali.

– Eero Kosonen oli merkittävässä roolissa kultajoukkueen maalivahtina, ja meidän asiantunteva yleisömme huomasi kyllä sen. Yleisön reaktio oli tosi aito MM-kisojen jälkeisessä ottelussa. Markkinoinnissa voimme kertoa maailman parhaasta maalivahdista, SPV:n voimahahmo Tommy Koponen kommentoi Salibandyliiton uutisessa.

TPS:n puolelta maailmanmestaruutta juhlivat Lauri Stenfors, Miko Kailiala sekä Mikko Hautaniemi. SPV on kutsunut juhlapeliinsä vanhat edustuspelaajansa. Katsojatavoite lauantaille on ainakin sellainen, jonka uskoisi rikkoutuvan.

– Siellä on yksi katsomon osa varattu näille vanhoille kutsutuille pelaajille. Yhteensä katsomoon pitäisi mahtua 2500 ihmistä, ja tavoitteena on, että ainakin tuhat tulisi, Koponen pohti Salibandyliiton sivuilla.

SPV on salibandyn kolminkertaisen Suomen mestari tältä vuosikymmeneltä. Koposen sanojen mukaan 25 vuoden matka on ollut vahva kasvutarina.

– Paljon on vettä virrannut Seinäjoessa perustamisen jälkeen. Silloin oli yksi joukkue, nyt niitä on 25 ja kerhot päälle. Pelaajiakin on yli 600, Koponen kertoi.