Maajoukkueet

Stenfors palasi kehiin sairastuvalta – ”Tuntui kuin ei olisi ikinä urheillut”

07.12.
2018
Maajoukkueet

Lauri Stenfors on tärkeä lisä Suomen takalinjoille. Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto.

Suomen salibandymaajoukkue kaatoi Saksan perjantain puolivälierässä maalein 6-1. Puolustaja Lauri Stenfors pelasi ensimmäisen pelinsä sitten avauspäivän.

Ottelu oli Suomelta varsin nihkeä esitys. Saksa pystyi puolustamaan Suomen pois vaarallisimmilta maalipaikoilta isojakin osia pelistä ja vastaavasti iski vastaan muutamaan otteeseen vaarallisesti.

– Vaikea peli oli. En tiedä, oliko latauksesta vai mistä kiinni. Tuntui, että luulimme saavamme jotain ilmaiseksi ja odottelimme vähän jo huomista. Emme saaneet, ja kaverilla oli varmaan yhtä paljon maalipaikkoja kuin meillä puoleen peliin, Stenfors, 28, täräytti pelin jälkeen.

Valmennus joutui puuttumaan pelaamiseen aiempaa enemmän pelin sisällä.

– Nykky kävi siinä vähän asioita läpi pelin aikana. Sovittiin sitten, että tehdään nyt pelille hyvä loppu edes, kun koko peliä ei enää pystytä pelaamaan uusiksi. Vaikeaa oli, mutta voitto tuli. Nyt mennään eteenpäin. Aika paljon saa parantaa huomiselle, Stenfors puuskahti.

Monesti pelin jälkeen pelaajat toteavat, että on vaikea analysoida tarkasti mikä meni vikaan. Stenfors sanoi saman tien osaavansa nimetä montakin asiaa.

– Ei kaksinkamppailtu, ei puhuttu, eikä puolustettu yhtenäisesti. Jokainen koitti törkkiä vähän omaan suuntaansa ja kun pakeilla oli pallo, niin kolme äijää painoi jo pystyyn siinä vaiheessa. Ei ollut sellaisia peruspelin ominaisuuksia.

– Kaikki lähtee siitä, että voitetaan kaksinkamppailut, syötetään omille ja pidetään pää kylmänä. Tänään ei noita asioita paljoa nähty, Stenfors paalutti.

Lauri Stenforsin ilme pressikäytävällä kuvasti päivän peliä. Kuva: Joel Siltanen.

Huomenna vastaan asettuu selvästi kovempi kilpakumppani. Joukkue kohtaa nimittäin MM-välierässä isäntämaa Tshekin, jota valmentaa viime kisoissa Suomen MM-kultaan luotsannut Petri Kettunen.

– Siitä on paljon puhuttukin, että meneillään ovat hienot kisat. Nyt tulee Tshekki vastaan ja täällä on huomenna hyvä pöhinä ja mökki täynnä. Ehkä olimme vähän siellä jo tänään. Paikalla tulee olemaan myös 3000-4000 suomalaista. Ei sen hienompia pelejä tässä lajissa juuri ole.

Stenfors itse on sairastellut kisojen aikana ja joutunut huilaamaan vuodepotilaana. Eilen turkulaispuolustaja pystyi vetämään ensimmäisen kovan treenin. Nyt hän on kuitenkin täydessä iskussa.

– Kolme-neljä päivää on tullut kuunneltua hotellilla Yleltä miten jätkillä suksi luistaa. Se on ollut raastavaa, mutta onneksi nyt ollaan tässä ja pääsee pelaamaan viikonloppuna.

– Ensimmäisen vaihdon kun vedin tänään, niin tuntui kuin ei olisi ikinä urheillut ja jalat olivat tönköt, mutta pikkuhiljaa keuhkotkin sai mukaan ja viikonloppuna pystyy varmasti vetämään 101-prosenttisesti, Stenfors vakuutti.

Suomi pyöritti peluutusrulettiaan vielä tänäänkin. Tulevista kentällisistä ei ole vielä puhuttu.

– Niin kuin on nähty, niin mekään emme osaa välttämättä ajatella, mitkä ne ketjut voisivat olla, mutta eivätköhän ne ole aika lähellä noita, joilla lopettelimme tänään. Niillä on menty eniten.

– Me olemme varmaan Tatun (Väänänen) kanssa Kukkiksen (Jani Kukkola) kentän alla, Nicon (Salo) kenttä omanaan ja kolmonen jotain sen suuntaista mitä se on ollutkin. Lähellä varmaan niitä koostumuksia, joilla mentiin Ruotsiakin vastaan.

Tutun pakkipari Väänäsen kanssa Stenfors itse mieluusti pelaisi.

– No toivotaan ainakin niin, Stenfors päätti ja suuntasi pukusuojaan.

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila