Maajoukkueet

Suomen kolmosketju hiljensi Prahan jäähallin: ”Piti näyttää, ettemme ole niin huonoja”

08.12.
2018
Maajoukkueet

Joonas Pylsy ja Peter Kotilainen huudattivat suomalaiskannattajia MM-välierässä. Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Toisin kuin moni saattoi aluksi odottaa, Suomen kolmoskenttä varasti show’n pimenevässä Prahan lauantai-illassa. Yksi ketjun onnistujista oli sentteriksi siirretty Joonas Pylsy.

Pylsyn sentteröimä viisikko järjesteli yhteensä viisi maalia Tshekin verkkoon, kun MM-isännät kaatuivat 7–2-numeroin.

Classicissa pelaava Pylsy saapui leveästi hymyillen haastattelukäytävälle ja onnistumisen tunteen pystyi aistimaan.

– Villen (ketjukaveri Lastikka) kanssa vähän puhuimme ennen ottelua, että eilinen puolivälierä oli huono meiltä. Piti näyttää, mistä kana pissii ja että emme ole niin huonoja pelaajia kuin eilen, Pylsy kertoi naureskellen.

Sovitut jutut toimivat, kun ketju järjesteli Suomen kolme ensimmäistä maalia. Avausosuma syntyi ensimmäisen erän puolivälissä, kun Lastikka jakeli komeasta kanttisyötöstä Pylsylle tekopaikan.

Kovaa meteliä pitäneet tshekkifanit hiljenivät.

— Se oli ehdottomasti tärkeä maali meille. Taisimme päästä siinä hyökkäyksessä ensimmäisen kerran kunnolla pallon kanssa sisään. Sain hyvin taisteltua pallon Juhikselle (Kivilehto), hän pelasi minulle takaisin ja siinä oli iso rako pelata Villelle kanttipaikka.

– Ville sitten tarjoili vähän liiankin hyvän passin minulle, 2+1-tehot saalistanut Pylsy hehkutti.

Suomen toisessa osumassa Pylsy tarjoili mainion syötön keskustaan auenneeseen taskuun, mistä Mikko Leikkanen pääsi tulittamaan ensimmäisen MM-maalinsa.

3–0-maalissa vaajakoskelaislähtöinen hyökkääjä haistoi itse paikan.

– Kaveri teki siinä kunniakujan. Varmaan 30 metriä pääsin juoksemaan yksin. Kaverilla selvästi pakka levisi.

Suomen ketjukoostumukset ovat eläneet Classic-viisikkoa lukuunottamatta läpi MM-turnauksen. Nyt ainakin näyttää siltä, että sentteriksi siirretty Pylsy löysi hyvin kemiat Peter Kotilaisen ja Lastikan kanssa sunnuntain MM-finaali ajatellen.

– Sentteri on se paikka, johon olen aina kasvanut. Viime kisoissa en niin hyvin päässyt näyttämään siinä osaamistani, mutta huomenna on siihen jälleen mahdollisuus, Pylsy sanoi finaalin hiipiessä pikku hiljaa mieleen.

Hän oli mukana jo kaksi vuotta sitten, kun Suomi nosteli mestaruuskannua Riian jäähallissa. Valmistautuminen on siis sen osalta jo tuttua.

– Nopeasti laskemme koneet alas tästä. Huominen tulee nopeasti, joten pyrimme käyttämään jokaisen sekunnin hyödyksi.

Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen