Maajoukkueet

Suomen MM-taival jatkui voitokkaana – Norja kaatui selkein lukemin

04.12.
2018
Maajoukkueet

Suomi oli Norjaa vahvempi alkusarjan päätöspelissä. Kuva: IFF

Suomi ja Norja kohtasivat tiistaina salibandyn miesten MM-kisojen alkulohkon päätöspelissä Prahan O2 Arenalla. Suomi tyylitteli Norjasta 9-1-voiton.

Avausmaalia ei tarvinnut odotella montaa minuuttia. Eemeli Salin prässäsi pallon mainiosti pois norjalaispuolustajalta, ja tarjoili Sami Johanssonille täysin tyhjän maalin, josta maaliruisku ei erehtynyt. Suomen toinen maali syntyi ajassa 7.33. Sinivalkoisten kolmosviisikko pelasi vahvan pallollisen vaihdon ja Joonas Pylsy viimeisteli tarkalla kudilla Mika Kohosen syötöstä.

Kohosen tehomerkintä tarkoitti sitä, että konkari on iskenyt vähintään yhden tehopisteen kaikissa pelaamissaan 11. MM-kisoissa. Ajassa 11.11 Norja sai hyvän sauman iskeä maalin, kun Jani Kukkola komennettiin jäähyboksiin. Suomi kuitenkin kesti alivoiman muutamista huippupaikoista huolimatta.

Pelikellon näyttäessä 14.10 Jussi Piha naulasi pienestä kulmasta MM-uransa avausmaalin Ville Lastikan mainiosta syötöstä. Ensimmäinen erä oli melko selkeästi Suomen heiniä. Sinivalkoisia avitti norjalaisten ylimalkainen puolustuspeli, mutta Suomen pallollinen peli oli myös parempaa kuin Tanska-pelissä. Norjan maalipaikoissa, jotka syntyivät lähinnä vastaiskuista, Eero Kosonen hoiti tonttinsa vakuuttavasti, ja keräsi tililleen yhdeksän torjuntaa.

Toisen erän ensimmäisellä kympillä Suomi hallitsi edelleen peliä, mutta maalipaikkoja ei ollut yhtä paljon kuin avauserässä. Kohonen jatkoi hyvää otteluaan ja syötti Suomen neljännen maalin ajassa 32.23. Puolen kentän takaa lähtenyt laukaus vaihtoi suuntaa Lastikan lavasta ja upposi Norjan verkkoon.

Suomi oli toisessakin erässä hallitsevampi osapuoli, vaikka huippupaikkoja siunaantui vähemmän kuin avauserässä. Kaikkiaan esitys oli varsin tasapainoinen koko kaksikymppisen ajan.

Kolmosketju jatkoi vahvoja esityksiään kolmoserässä. Ajassa 42.04 Pylsy maalasi ottelun toisen osumansa Lastikan esityöstä ja Suomi pääsi 5-0-johtoon. Sinivalkoisten kuudes syntyi pari minuuttia myöhemmin, kun Salinin poikittaissyöttö löysi Johanssonin, joka naulasi varman maalin. Aikaraudan näyttäessä 47.14 Norja sai maalitilin auki, kun Patrick Hjelmgardin laukaus ohitti Kososen.

Viitisen minuuttia ennen loppua Suomen ykkösviisikkokin sai viimein maalimerkinnän, kun Miko Kailiala pelasi paikan Lauri Kapaselle, joka sivalsi pallon nuottaan. Kailiala osui vielä ylivoimalle, joten myös TPS-laituri sai maalihanansa auki. Loppuminuuteilla Pylsy heitti takatolpalle maukkaan syötön, jonka Piha löi komeasti ilmasta sisään.

Suomen tehopelaajia olivat Pylsy (2+1) ja Lastikka (1+2). Sinivalkoisten turnaus jatkuu perjantain puolivälieräpelissä.

Ottelutilastot

Lue myös:
Pääkallotodistus: Kolmosviisikko Suomen keihäänkärkenä – ykköskentälle jäi parannettavaa
Kooste: Piha herkutteli loistosyötöistä – Suomen kolmonen teki selvää Norjasta
Mika Kohosen mukaan tasapaino palasi Suomen peliin – ”Olemme oppineetkin asioita”
Piha omisti MM-osumansa tyttärelleen – ”Hän ihmettelee, miksei iskä tee maaleja”
Päävalmentaja Nykky Norja-voiton jälkeen: ”Viisikot ymmärsivät mitä pitää tehdä”

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen