VeikkausTV-ennakko: Koovee lähtee katkaisemaan pitkää tappioputkeaan Hämeenlinnaan

Tämä parivaljakko Kooveen pitäisi saada pidettyä kurissa. Nico Jonaeson (vas.) ja Ville Lastikka ovat olleet tärkeässä roolissa joukkueen alkukauden menestyksen suhteen. Kuva: Esa Takalo

Tämä parivaljakko Kooveen pitäisi saada pidettyä kurissa. Nico Jonaeson (vas.) ja Ville Lastikka ovat olleet tärkeässä roolissa joukkueen alkukauden menestyksen suhteen. Kuva: Esa Takalo

Steelers ja Koovee kohtaavat torstaina miesten Salibandyliigan ottelussa Hämeenlinnassa. VeikkausTV näyttää klo 18.30 alkavan kamppailun suorana lähetyksenä.

Lähtökohdat:
Steelers on pelannut hyvän alkukauden ja on tällä hetkellä kahdeksantena menossa pudotuspeleihin. Ennen MM-taukoa joukkueella oli vaikea vaihe, joka katkesi kuitenkin derbyvoittoon LASBista. Maanantaina joukkue kaatoi KrP:n jo toistamiseen tällä kaudella eritoten vahvan ylivoimansa ansiosta.

Steelers hyökkää melko simppelisti ja suoraviivaisesti sekä pyrkii tiiviiseen puolustuspelaamiseen. Joukkueessa on paljon yksilötaitoa, ja hämeenlinnalaisryhmä elää sarjan selkeimmin kärkiyksilöidensä onnistumisten kautta. Omissa on kolissut lähemmäs kuusi kertaa peliä kohden (5,73), mutta lukema voisi olla paljon karumpi ilman vahvaa maalivahtipeliä. Joukkue on tehnyt alle viisi maalia (4,93) peliä kohden, mikä on suhteellisen vähän. Se johtunee siitä, että hyökkäyksen parhaat yksilöt ovat erinomaisia, mutta leveyttä ei ole niinkään paljon.

Maalivahti Santtu Pohjonen on Steelersin tärkeimpiä pelaajia. Torjunnoissa Pohjonen on omalla sataluvullaan (317) ja miehen torjuntaprosentti on enemmän pelanneiden maalivahtien paras (82,77). Kehutusta hyökkäysarsenaalista täytyy nostaa erityisesti herrat Ville Lastikka ja Nico Jonaeson, jotka ovat tehneet 31 pistettä mieheen. Se on hurja määrä suhteutettuna joukkueen tehtyihin maaleihin. Lastikka on iskenyt lähes kolmasosan joukkueen maaleista (23).

Kooveen arvioitiin olevan kauden alla sarjan tyvipään joukkue, ja tällä hetkellä tamperelaisryhmä onkin jämähtänyt sarjan viimeiseksi. Tappioputkikin on nyt venähtänyt jo kahdeksan ottelun mittaiseksi, mutta seuraavana oleva Karhut on vain kahden pisteen päässä. Steelers on niitä joukkueita, joilta joukkue voisi ainakin lähtökohtaisesti kaivaa pisteen tai enemmänkin. Kooveelta puuttuu edelleen ainoana joukkueena varsinaisen peliajan voitto.

Varsinkin alkukaudesta Koovee pystyi haastamaan usein vastustajiaan melko ennakkoluulottomalla pelillä, mutta tiukat ottelut kääntyivät monesti vastustajan hyväksi. Viimeisessä neljässä pelissä se on kohdannut kärkipään joukkueita, ja omissa on kolissut 42 kertaa. Maaliero on 14 pelin jälkeen 50-98, joten joukkue on tehnyt vain 3,57 maalia peliä kohden. Viime peleissä oma pää on vuotanut, mutta kokonaisuutta katsoen sarjassa on kolme joukkuetta, joille on uponnut enemmän osumia kuin Kooveelle (KrP:lle myös yhtä paljon).

Kooveen maalitehtailusta kertoo sekin, että tehokkain pelaaja on Teemu Suomalainen, joka on iskenyt vain 13 tehopistettä (7+6). Varsinkin kokeneemman kaartin Samuli Salomaa ja Jasse Kuusisto ovat olleet yllättävän vaisuja hyökkäyssuuntaan tähän asti. Maalin suulla nuori Oskar Sillanpää on esiintynyt kelvollisesti tähän mennessä.

Kuumat ja kylmät:
Steelersin Lastikka ja Jonaeson ovat olleet kuumia läpi alkukauden. Viime pelissä Jonaeson naulasi tehot 4+1 ja Lastikka 2+2. Mukaan voidaan nostaa vielä Markus Sipronen, joka syötti viime pelissä yhteensä viisi osumaa.

Kylmemmältä osastolta voidaan nostaa kokenut Timo Johansson, joka on iskenyt tehot 9+1, mutta toisaalta mies on joukkueensa pakkaspörssin kärjessä lukemalla -9. Kooveen lähtökohtaisesti tärkein hyökkäyspään pelaaja Salomaa teki edellisen pisteensä 27.10. LASBia vastaan. Väliin on mahtunut viisi peliä, jossa yhdessä hän ei pelannut. Joukkueen johtohahmolta voidaan odottaa parempaa, ja kokonaispistesaldo 8+3 on taitoihin nähden vaatimaton.

Yhteinen historia:
Runkosarjassa joukkueet ovat kohdanneet viidesti viime kausina ja Koovee on vienyt kolme voittoa. Tämän kauden avauspelin Steelers vei nimiinsä lukemin 6-2. Joukkueet kohtasivat viime keväänä playout-sarjassa, jossa Koovee oli etevämpi voitoin 3-2. Nykyvireen perusteella Steelers on kuitenkin lähtökohtaisesti niskan päällä ottelussa

Taistelupari:
Ville Lastikka, Steelers – Samuli Salomaa, Koovee

Lastikan syyskauden vire on ollut kova ja MM-kisat osoittivat, että 22-vuotias on jo huippupelaaja ihan maailman tasollakin. Taitavan ja vaivattomasti laukovan Lastikan merkitys joukkueelleen on huima. Salomaan kausi ei ole ollut niin hyvä, kuin moni olisi voinut ennakkoon luulla. Työteliäs ja terävällä laukauksella varustettu laituri on pelaaja, jolta voidaan odottaa enemmän ja Steelers-peli olisi hyvä tilaisuus parantaa otteita.

Kokoonpanot:
Samu Saari puuttui Kooveen edellisestä pelistä. Jarno Mäkinen ei ole esiintynyt Steelersin paidassa MM-tauon jälkeen.

Edelliset ottelut:
Steelers
17.12. KrP-Steelers 6-8
15.12. Steelers-Classic 3-8
18.11. Steelers-LASB 6-4

Koovee
16.12. Koovee-TPS 2-9
14.11. EräViikingit-Koovee 11-2
9.11. Classic-Koovee 7-3

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
Jos Koovee saa pakkansa pelaamaan kuten alkusyksystä, niin ottelusta voi tulla tiukkakin vääntö. Steelers on lähtökohtaisesti tulivoimaisempi ja maalivahtipeli menee selkeästi hämeenlinnalaisten hyväksi. Viime peli osoitti, että ylivoimia ei kannata tarjota joukkueelle oikeastaan ollenkaan. Jos peli pysyy vähämaalisena, niin Kooveella on saumansa, mutta maalintekokilvassa Steelers tulee olemaan niskan päällä.

Maaliarvio: Steelers 6,7,8 – Koovee 4,5,6

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.