Divarit

Divarin kärkipään porukkaan liigakokemusta – Lamminen Oilersista Rangersiin

09.01.
2019
Divarit

Kristian Lamminen hakee uutta vauhtia salibandyuralleen Kirkkonummi Rangersista. Kuva: Mikko Karlsson

Kristian Lamminen siirtyy Esport Oilersin liigamiehistöstä Kirkkonummi Rangersiin. Lamminen on mukana kokoonpanossa jo keskiviikkona, kun Rangers kohtaa Divarin kärkikamppailuissa FBC Turun vieraskentällä. Sopimus kattaa tämän kevään ja tulevan kauden.

– Alla on nyt neljät treenit ja hyvältä tuntuu. Kovia harjoituksia on vedetty. Ei ole mitään eroa liigatasoon. Minut on otettu hyvin vastaan joukkueeseen, kiitteli Lamminen maanantai-illan harjoitusten päätteeksi Pommarissa.
Kristian ”Kissu” Lamminen on Oilersin kasvatti, joka on ollut mukana jo muutaman vuoden seuran liigamiehistössä.

Tällä kaudella peliminuutteja liigassa on ollut tarjolla niukasti. Niinpä Lamminen päätti etsiä pelipaikkaa muualta.

– Kun liigaura ei lähtenyt lentoon toivotulla tavalla, päätin hakea vauhtia muualta. Tavoitteena on itsensä kehittäminen pelaajana. Haluan olla sellainen pelaaja, kun olin junnuvuosina. Toivon, että pääsen pelaamaan isossa roolissa. Haluan olla ratkaisijan roolissa, tehdä maaleja ja auttaa jengiä eteenpäin. Totta kai se rooli ja paikka pitää joukkueessa ansaita, korostaa Lamminen.

Siirron ”kätilönä” toimi toinen entinen Oilers-pelaaja Markus Fredriksson, joka on pelannut jo muutaman kauden Rangersissa.

– Make on ollut paras kaverini pienestä pitäen. Sisäänajoa on helpottanut myös se, että tunnen Rangersin -96 ikäluokan pelaajista monet. Olemme pelanneet junnuvuosina monia kovia kamppailuja.

Ensimmäinen ottelu on näytönpaikka

Kristian Lamminen tunnetaan nopeana pelaajana, jolla on kova veto. Hän on pelannut sekä hyökkääjänä että puolustajana.

Lamminen on mukana joukkueessa, kun Rangers matkustaa keskiviikkona Divarin kärkikamppailuun Turkuun. Missä roolissa ja pelipaikalla Lamminen pelaa, sitä päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä ei halua vielä paljastaa.

– Hän on päässyt hyvin sisään joukkueeseen. Lammisen mukaantulo on tuonut lisää virtaa koko joukkueeseen. Pidetään hänen keskiviikon pelipaikan suhteen vielä vähän jännitystä yllä turkulaisille, hymyilee Fager-Pintilä.

– Ottelu FBC Turkua vastaan on tietysti minulle näytönpaikka. Haluan näyttää, mihin minusta on. Totta kai eka peli vähän jännittää. Se on hyvä merkki.

Puolentoista vuoden sopimus tarjoaa Kristian Lammisen mukaan hänelle hyvän mahdollisuuden auttaa Rangersia nousemaan liigaan.

– Mikäs sen parempi unelma, kun olla mukana nostamassa Rangers liigaan.

Lammisella on urallaan takana 88 liigaottelua Oilersissa ja Kooveessa. Hän on SM-hopeamitalisti kaudelta 2015-16. Ensimmäisen kerran Lamminen nähdään uudessa kotihallissaan Pommarissa, kun Rangers kohtaa Lappeenrannan NST:n lauantaina 26. tammikuuta.

Teksti: Mikko Karlsson

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.