Liigat

ErVi kiri komeasti, Steelers voitti jatkoajalla – MM-sankarin loukkaantuminen jätti ikävän varjon

10.01.
2019
Liigat

Nico Jonaeson nousi Steelersin sankariksi torstaina. Mies nostettiin pelaavaan kokoonpanoon loukkaantuneen Ville Lastikan tilalle. Kuva: Esa Takalo

Hämeenlinnan Steelers ja EräViikingit mittasivat toisiaan torstaina miesten Salibandyliigan ottelussa Hämeenlinnassa. Steelersin Nico Jonaeson iski ottelun voittomaalin jatkoajalla ajassa 63.05 ja kotijoukkue voitti pelin maalein 5-4.

Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ottelun avauserässä, mutta maalivahdit pitivät tilanteen pitkään maalittomana. Aivan erän lopussa Jani Kukkola antoi harhasyötön omalla alueella ja Ville Lastikka viimeisteli tylysti Steelersin johtoon ajassa 19.47.

Kaksikko oli mukana myös seuraavassa merkittävässä tilanteessa toisen erän alkuminuuteilla. Kukkola nimittäin tönäisi Lastikan kaukalosta, sillä seurauksella, että mies vietiin pukukoppiin olkapäätään pidellen. Ottelussa paikalla olleiden mukaan hallissa kuulutettiin lääkäriä tapauksen jälkeen. Lastikka ei palannut kaukaloon, ja hänen tilalleen otettiin vaihdossa pelin aloittanut Jonaeson.

Tilanne pysyi maalien osalta pitkään samana, mutta toisen erän lopussa rupesi tapahtumaan. Jose Takalo ja Jere Kemppainen laukoivat ensin Steelersin kolmen maalin johtoon vain 35 sekunnin välein syntyneillä osumilla. Erää oli jäljellä 34 sekuntia, kun Roni Laasonen iski ErVin avausmaalin.

Myös kolmannessa erässä loppuosa oli sitä kaikkein hektisintä aikaa. Ajassa 56.14 Markus Sipronen vei Steelersin 4-1-johtoon, ja kotijoukkueen asema oli vahva. ErVi käytti tuohon väliin aikalisänsä ja pelasi ilman maalivahtia loppuminuutit. Aikaraudan näyttäessä 57.34 Laasonen maalasi toistamiseen.

Ottelun viimesellä minuutilla nähtiin maukas nousu. Ensin Laasonen viimeisteli hattutemppunsa ajassa 59.28. Seitsemän sekuntia myöhemmin Steelers sai jäähyn ja ErVi jauhoi kahden miehen ylivoimalla. Viimesillä sekunneilla vierasjoukkue sai kulmavaparin, josta Lauri Kapanen laukoi taidokkaan tasoitusosuman, kun pelikello näytti 59.59. ErVin kaikki kolme maalia syntyivät ilman maalivahtia pelatessa.

Jatkoaikamaalissa Jonaeson vastaanotti pitkän syötön vastustajan puoliskolla ja laukoi pallon vastustamattomasti yläkulmaan. Lastikan ”paikkaajana” onnistunut Jonaeson iski Laasosen ohella kolme tehopistettä (1+2).

Kaksi sarjapistettä tarkoitti Steelersille sitä, että joukkue vankisti asemaansa sarjan kahdeksantena. ErVi sai yhden pisteen ja nousi neljänneksi.

Miesten Salibandyliiga:
Steelers-EräViikingit 5-4 ja. Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
TPS-Koovee 4-6 Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen