Liigat

ErVi kukisti TPS:n Moilasen johdolla – katso lauantain tulokset Salibandyliigasta

12.01.
2019
Liigat

Mika Moilanen oli lyönnissä lauantaina. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikingit ja TPS mittasivat toisiaan lauantaina Vantaan Energia Areenalla. ErVi voitti kamppailun lukemin 6-5.

ErVi aloitti terävästi ja Joonatan Lindholm, Ossi Jalonen sekä Mika Moilanen veivät joukkueen 3-0 -johtoon alle seitsemässä minuutissa. TPS sai erässä kavennusosuman, kun Mikko Hautaniemi osui ylivoimalla, mutta tauolle mentiin tilanteessa 3-1.

TPS tuli toiseen erään virkeänä. Teemu Aaltonen naulasi vieraiden kavennusosuman kun kamppailua oli pelattu 27.50. Ennen pelin puoliväliä TPS:n Eero Jalo sai kevyen näköisen kaksiminuuttisen. ErVin ylivoima pyöritti mallikkaasti ja Lauri Kapanen naulasi kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Ylivoimat olivat ratkaisevissa rooleissa myös ottelun edetessä. Aaltonen otti pari minuuttia myöhemmin jäähyn korkeasta mailasta ja Moilasen ottelun toinen osuma vei ErVin 5-2-johtoon. Myös TPS pääsi nauttimaan ylivoimasta erän lopussa. Lauri Stenfors latasi kavennusosuman 32 sekuntia ennen erätaukoa ja kolmoserä lähti käyntiin lukemista 5-3.

Seuraavakin maali syntyi ylivoimalla. Samuli Hulkkosen jäähy ehti vanheta vain yhdeksän sekuntia, kun Miko Kailiala tykitti turkulaiset maalin päähän ajassa 43.00. Tuosta maalista kuului vain 17 sekuntia, kun Janne Hoikkanen tasoitti pelin maalin edustalta.

Peli rauhottui hiukan maalisuman jälkeen. Ajassa 48.34 Mika Moilanen sai hattutempun täyteen ja vei ErVin jälleen johtoon. Viimeisen kympin alussa Jalo torppasi Roni Laasosen laidan vieressä ja sai kahden minuutin jäähyn tilanteesta. Samalla Laasonen jouduttiin taluttamaan pukusuojaan. Ylivoimalla ei kuitenkaan syntynyt lisäosumia.

TPS:n loppukiriä haittasi jäähy jonka joukkue sai siitä, että kentällä oli liian monta pelaajaa. Ajassa 59.22 vierasjoukkue käytti aikalisänsä ja haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ErVi onnistui pitämään johtonsa loppuun saakka. ErVin avainpelaajia olivat Moilanen (3+1) ja Kapanen (1+2). TPS:lta Kailiala tehtaili pisteet 1+2.

ErVi nousi voitolla Oilersin ohi sarjan nelospaikalle. TPS jatkaa sarjakakkosena tappiosta huolimatta.

Miesten Salibandyliiga
17:00 EräViikingit – TPS 6-5 Ottelutilastot Juhani Järvenpään ottelukuvat
17:00 Welhot – SPV 4-10 Ottelutilastot (Tommi Hakala 2+4)
18:00 Classic – Karhut 6-3 Ottelutilastot
18:00 OLS – Indians 3-5 Ottelutilastot
18:30 Happee – LASB 7-2 Ottelutilastot Esa Jokisen ottelukuvat

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen