Liigat

Hurjavireinen Pylsy jatkoi Champions Cupin finaalissa siitä mihin jäi MM-kisoissa: ”Itseluottamuksesta se tulee”

05.01.
2019
Liigat

Joonas Pylsy oli liekeissä Champions Cupin finaalissa. Kuva: IFF

Tampereen Classic säväytti myöhään perjantai-iltana pelatussa salibandyn Champions Cupin finaalissa kaatamalla ruotsalaisjoukkue Storvretan lukemin 10-3. Ottelun hahmo oli joulukuun MM-kisoissakin loistanut Joonas Pylsy.

Pylsy kommentoi ottelun tapahtumia puhelimen välityksellä Classicin voitonjuhlien lomasta Gävlestä.

– Loistava peli meiltä, kun tuollaista joukkuetta vastaan päästää kolme maalia. Kyllä me tiedetään, että jos me puolustetaan hyvin, niin meillä on sen verran tulivoimainen joukkue, että me tehdään maalit omista paikoista. Tänään tosiaan puolustettiin hyvin, ja se on kuitenkin avain voittoihin sekä mestaruuksiin, Pylsy arvioi.

Pylsy iski ottelun puoleenväliin mennessä tehot 3+1 ja oli täysin pitelemätön. Nykyvireen taustalla on miehen mukaan erityisesti henkisen puolen seikat.

– Itseluottamuksesta se tulee. Pelin aikana taisin sanoa (Jussi) Pihalle, että antakaa minulle vain sitä palloa, että tuon sen kyllä ylös, pidän pelivälineen meillä ja rakennan siitä eteenpäin. Itseluottamuksesta se on tosiaan kiinni, ja rakastan pelata tällaisia pelejä. Kuvittelen ainakin itse, että olen parhaimmillani tällaisissa paikoissa. Suurten panosten peleissä olen yleensä ollut parhaimmillani, Pylsy avasi.

Ottelu oli hyvin vahvasti tamperelaisten näpeissä. Ensimmäisessä erät jäähyt vielä hiukan sotkivat peliä, mutta toinen erä oli Classicin dominointia, ja joukkue latoi alkuun muutaman todella komean osuman. Ruotsalaiset tuntuivat olevan varsin turhautuneita läpi ottelun ja loppua kohden läikkyi paikoin ylikin.

– Se on aika tyypillistä. Tiedettiin se, että heillä on tuolla hyviä yksilöitä ja sitten kun ei tule onnistumisia, niin se näkyy aika useinkin niin, että siellä päässä kasetti saattaa hiukan hajota, Pylsy kommentoi.

Pylsyllä on tilillään Suomen mestaruuksia, kaksi maailmanmestaruutta ja Suomen Cupin voittoja. Champions Cupin voitto oli ensimmäinen niin Pylsylle kuin Classicillekin miesten puolella.

– Todella tärkeä voitto. Arvostan tämän aika suureksi, koska tänne on aika vaikea päästä ylipäänsä, jos miettii sitä, että ensin pitää voittaa Suomen mestaruus ennen kuin pääset edes kokeilemaan. Tämä ei ole tosiaan kovin helppo turnaus voittaa.

– Meidänkään joukkueesta ei ole tainnut kukaan voittaa tätä, joten se kertoo kyllä tästä turnauksesta. Pari vuotta putkeen kuitenkin hävittiin finaalissa. Seuran tavoitteena on ollut se, että oltaisiin maailman paras seurajoukkue ja se on vienyt meitä eteenpäin, hyökkääjä hehkutti.

Classicin pelaajistossa on yhdeksän pelaajaa, jotka ovat juhlineet vuoden sisällä Classicin ja Suomen maajoukkueen mukana Suomen Cupin voittoa, Suomen mestaruutta, maailmanmestaruutta ja nyt vielä Champions Cupin voittoa. Pylsyn mukaan menestysresepti on aika selkeä.

– Se kertoo siitä arkitekemisestä. Joka päivä yritetään tehdä asiat mahdollisimman hyvin ja viedään tätä hommaa eteenpäin. Täällä on kuitenkin sellaisia äijiä, jotka haluavat menestyä ja katsoa missä ne omat rajat ovat salibandyssa, Pylsy kertoi.

Classic pelaa seuraavan kerran 12.1. liigapelin. Joukkueen maajoukkuepainoitteinen kokoonpano on ollut läpi kauden melko kovan rasituksen alaisena ja varsinkin MM-kisojen jälkeen on riittänyt tapahtumia.

Onko teillä mahdollisuutta juhlia voittoa näin kesken kauden?

– Kyllä varmaan. MM-kisoissa oli sama tilanne ja pelit edessä viikon päästä.

Pylsy nostaa kuitenkin esille toisen seikan, minkä vuoksi arkeen palaaminen on joskus haasteellista arvotapahtumien jälkeen.

– Kyllähän tämä varmasti näkyy niissä seuraavissa peleissä. Johtuu siitä kun on latautunut tällaiseen tapahtumaan, niin ei välttämättä ole ihan täydessä iskussa. Ainakin itse huomasin MM-kisojen jälkeen, että oli vähän takki tyhjänä ja muuta. Hommat pitää kuitenkin hoitaa ammattimaisesti ja keskittyä tekemiseen, huippuvireinen hyökkääjä päätti.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen