Indians kaatoi Kooveen ja nousi pudotuspeliviivan yläpuolelle – katso perjantain salibandytulokset pääsarjoista

Valtteri Kainulainen iski pisteet 3+1 Kooveeta vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Indians ja Koovee mittasivat toisiaan perjantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Espoossa. Indians voitti kamppailun maalein 9-5.

Koovee sai peliin hyvän alun, kun kulmalyöntikuvio toimi ja Matias Lintula vei vieraat johtoon parin minuutin pelin jälkeen. Johto kesti kuitenkin vain hieman yli puoli minuuttia. Olli Arkkilan hyvä kuti toi kotijoukkueen tasoihin ajassa 3.08.

Ennen ensimmäisen kympin loppua Valtteri Kainulainen naulasi Indiansin johtoon. Erässä nähtiin vielä yksi osuma, kun Tuomas Harjulan mainio syöttö löysi Otto Lehkosuon, joka viimeisteli oman paluupallonsa verkkoon. Ensimmäinen erä oli maalien ja pelitapahtumien valossa kotijoukkueen.

Indians pääsi toisen erän alussa ylivoimalle. Koovee otti erikoisen ja hölmön vaihdon kesken kaiken, jonka myötä Kainulainen iski 4-1-maalin ajassa 21.41. Toisessa erässä oli paikkoja lisämaaleihin molemmissa päissä, mutta kolmanteen erään mentiin Indiansin kolmen maalin johtoasemassa.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen kannalta mukavasti. Kainulainen iski hattutempun täyteen, kun erää oli takana vain 15 sekuntia. Ajassa 41.26 Koovee petasi komean paikan Tuomas Aholle, joka viimeisteli vieraiden kavennusosuman tarkalla kudilla.

Pari minuuttia myöhemmin Koovee sai rankkarin ja Aho taiteili taidokkaalla harhautuksella tamperelaisten kolmannen osuman. Koovee otti turhahkon jäähyn ajassa 47.16, ja Indians pyöritteli aikansa, kunnes Lehkosuo runnoi pallon maaliin tamperelaisten maalin edustalta ylivoimalla.

Ennen viimeistä kymppiä Kooveekin pääsi ylivoimalle ja Ristomatti Lummikko laukoi Kooveen neljännen. Viimeisen kympin alussa Aho iski hattutemppunsa täyteen, joten tilanne oli kutkuttava 6-5, mutta viimeisen vitosen alussa Aaro Astala naulasi kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Kun peliä oli jäljellä 2,5 minuuttia Kevin Nylund iski Indiansin kahdeksannen osuman ja Koovee käytti aikalisänsä. Vierasjoukkue haki lisämaaleja ilman maalivahtia, mutta ei osunut. Sen sijaan Janne Jaanus iski vielä yhden maalin Oskar Sillanpään selän taakse.

Indiansin tehopelaajia olivat ykkösviisikon Kainulainen (3+1), Astala (1+3) ja Lehkosuo (2+1). Kooveen Aho oli hattutempullaan vieraiden pistenikkari.

Indians otti toisen perättäisen voittonsa ja nousi Salibandyliigan kahdeksanneksi. Koovee ei ole voittanut koko kaudella yhtään ottelua varsinaisella peliajalla ja on Salibandyliigan jumbona.

TPS ja SB-Pro mittelivät perjantain ainoassa naisten liigan kamppailussa Turussa. SB-Pro oli pelissä parempi maalein 6-4.

TPS ei johtanut kamppailua kertaakaan, mutta tilanne oli vielä puolivälissä 2-2. Viimeiselle kympille mentäessä Pro johti 5-2. TPS sai loppua kohden pari lisäosumaa, mutta ei saanut kirittyä vieraiden johtoa kiinni missään vaiheessa.

Jenna Saario (3+0) ja Iina Siirilä (1+2) olivat turkulaisten tehopelaajia, kun taas Prolta onnistui erityisesti Mirja Hietamäki (2+0), Heidi Lirkki (1+1) ja Elina Kujala (0+2).

SB-Pro nousi kolmannella perättäisellä voitolla sarjakakkoseksi. TPS on kärsinyt kolme tappiota putkeen ja on seitsemäntenä.