Jymylle ja Josballe helpottavat voitot – katso miesten Divarin lauantain tulokset

Nurmon Jymyllä riitti aihetta riemuun. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Nurmon Jymyllä riitti aihetta riemuun. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Divarissa pelattiin lauantaina kolme ottelua. SalBan tilanne taulukon hännillä sen kuin synkistyy.

Nurmon Jymy otti kotonaan tuiki tärkeän 5-3 -voiton Limingan Niittomiehistä. Voitto oli toinen putkeen ja nurmolaiset nousivat näin 21 pisteeseen, kolmen pisteen päähän karsintaviivan päällä olevasta EräViikingit Akatemiasta.

Jymyn tehomiehet olivat ottelussa Juho Kivipelto (2+1) ja Juuso Koskela (2+0). Maalilla Hannes Hannula napsi 21 torjuntaa.

Yleensä joukkuelajeissa homma ei ole yhdestä miehestä kiinni. Kiinnostava knoppi on kuitenkin se, että Jymy katkaisi viiden pelin tappioputkensa ja on voittanut nyt kaksi peliä putkeen sen jälkeen, kun viime kauden kapteeni Hannu Palomäki liittyi ryhmään. Edellisen ja ainoan kerran aiemmin Jymy on voittanut kahdesti putkeen tällä kaudella syys-lokakuun vaihteessa.

Jymyn sarjasijoitus ei kuitenkaan kohentunut, sillä myös Josba nappasi voiton. Joensuulaiset kaatoivat kotonaan sarjajumbo SalBan maalein 8-4. Joukkue nousi pisteen päähän EV Akatemiasta ja on näin ollen kaksi pistettä Jymyä edellä. Samalla katkesi Josban kolmen pelin tappioputki.

Josban tehomies oli kolme maalia alustanut Jere Kaartinen. Teemu Kummunmäki ja Aleksi Matikainen osuivat kumpikin kahdesti. Tuomas Tokila maalilla torjui 28 kertaa. SalBan onnistuja oli Antti Hopeanaula pistein 1+2.

Kirkkonummella Rangers nappasi rankkareiden jälkeen voiton kovassa iskussa viime aikoina olleesta NST:sta maalein 7-6. Rangersin Rami Kallio ja Samuli Alaluusua tekivät kaksi maalia mieheen. Koko ottelun tehokkain oli kuitenkin NST:n Juuso Kekki pistein 2+2. Vieraiden Jarkko Nurmela osui niin ikään kahdesti.

Miesten Divari 26.1.
16:00 NJ-LNM 5-3 Ottelutilastot
18:30 Rangers-NST 7-6 RL Ottelutilastot
19:00 Josba-SalBa 8-4 Ottelutilastot