Liigat

Karhujen Lehti valmennuspestinsä päättymisestä: ”Näin tämän ainoana vaihtoehtona”

09.01.
2019
Liigat

Karhujen 15-2 -rökälehäviö Nokian KrP:ta vastaan oli seuran suurimaalisin tappio liigassa. Se jäi myös Mikko Lehden toistaiseksi viimeiseksi peliksi päävalmentajana. Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Salibandyliigan Karhujen päävalmentaja Mikko Lehti joutui luopumaan pestistään maanantaina pidetyn seuran sisäisen palaverin myötä. Ensimmäisestä Satakunnan Kansan artikkelista tuli kuva, että Lehti olisi itse ollut halukas jättämään päävalmentajan pallin palaverin myötä, mutta myöhemmin julkaistusta toisesta jutusta sai toisenlaisen kuvan.

Lehden koko valmennusryhmän taival Karhuissa päättyi samalla, mutta hän itse jatkaa edelleen seuran täysipäiväisenä valmennuspäällikkönä. Edustusjoukkueen valmentajiksi tulivat Juha-Petri Kujansuu sekä Pekka Nylund. Myöhemmin vahvistettiin myös Tino Niemisen valmentajasopimus.

Soitimme Lehdelle ja kysyimme miten asiat miehen itsensä mukaan menivät.

Alunperin annettiin ymmärtää, että luovuit pestistäsi sunnuntain rökäletappion jälkeen pidetyn maanantain kriisipalaverin myötä, mutta miten tuo asia nyt oikeasti meni?

– Se lehtijuttu oli aika ristiriitainen sillä tavalla, että riippuu vähän millä tavalla mitäkin asioita kysytään. Vastaan tähän nyt siten, että asioista on puhuttu yhteisymmärryksessä, ja näin tämän ainoana vaihtoehtona tarjotuista vaihtoehdoista. Näin sen voisi lyhykäisyydessään kiteyttää, Lehti kertoi.

Mitkä olivat syynä tähän eroamiseen/erottamiseen?

– Kyse on niistä seikoista mitä käytiin läpi siellä palaverissa, mutta en oikeastaan voi hirveästi avata niitä asioita mistä puhuttiin. Kaikkea en halua avata.

Karhut on Salibandyliigan toiseksi viimeisenä. Sarjanousija on kerännyt 12 pistettä ja on kuusi pistettä edellä jumbona olevaa Tampereen Kooveeta, mikä on aika lailla odotettu tulos.

Oletko tyytyväinen tuloksiinne tai suorituksiinne?

– Tuloksellisesti kausi on mennyt aika lailla siten kun saattoi odottaa, jos mietitään tuota pistesaraketta. Ennakkoon päävastustajina pitämiämme joukkueita vastaan on pelattu viisi ottelua, ja niistä peleistä meillä on neljä voittoa. Neljä niistä peleistä on ollut vieläpä vieraspelejä, joten tuloksellisesti voi sanoa, että on mennyt ihan ok.

– Jos mietitään sitten taas pelillisiä asioita, niin kaikkia asioita ei päästy viemään niin hyvälle tasolle kuin mitä oltaisiin haluttu. Aikaa oli lopulta melko vähän ja niitä muutoksia mitä lähdettiin tuossa pienessä ajassa hakemaan, ei vaan saatu näkyviin. Sen vuoksi joutui tekemään kompromisseja asioiden suhteen. Valitettavasti olisi tarvinnut vielä vähän aikaa kehitystyöhön, niin sitten asiat olisivat ehkä tulleet paremmin näkyviin, Lehti pohti.

Lehti on toiminut syksyn ajan edustusjoukkueen päävalmentajan pestin lisäksi seuran valmennuspäällikkönä.

Kuinka paljon tuo tuplarooli omasta mielestäsi vaikutti työpanokseesi päävalmentajana?

– Valmennuspäällikön homma ei varmastikaan tuohon edustuksen valmentamiseen vaikuttanut. Ehkä enemmänkin edustusjoukkueen valmentaminen vei joitain asioita pois valmennuspäällikön pestistäni. Siihen suuntaan se vaikutti enemmän. Suoritan tuota VAT:ia (Valmennuksen ammattitutkintoa) tuolla Eerikkilässä, niin sekin on ollut sellainen aika kattava projekti. Tässä on ollut vähän kaikenlaista, joten ehkä kaikki vaikuttaa kaikkeen, Lehti arvioi.

Karhujen päävalmentajan palli on ollut suhteessa tuulinen paikka, sillä lähes tarkalleen vuosi sitten Jani Kannosto sai kenkää pestistään ja Nylund korvasi hänet loppukauden ajaksi. Salibandyssa valmentajanvaihdokset ovat todella harvinaisia, joten Porissa turbulenssi on ollut vahvempaa kuin monella muulla paikkakunnalla.

Viimeisen vuoden sisään seurassa on nähty kaksi valmentajanvaihdosta. Miten tuo vaikuttaa mielestäsi lajin tulevaisuuteen kaupungissa?

– (hetken hiljaisuus). Toivottavasti ei mitenkään. Onhan tämä tietysti ikävä tilanne. Toisaalta en haluaisi sanoa tuohon ainakaan mitään negatiivista. Toivon tietysti seuran puolesta kaikkea hyvää, ja toivottavasti näillä asioilla ei ole mitään vaikutusta. Vaikea ottaa kantaa miten tämä nähdään ulkopuolisten silmin. Toivoisin, että kaupungissa osattaisiin antaa aikaa, ja oltaisiin kärsivällisiä jatkossa, Lehti päätti.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen