Nuori hyökkääjälupaus taituroi Pelicansille hattutempun – lahtelaiset ohittivat TPS:n

Sofia Mittentag (edessä) nosti kauden maalisaldonsa 12:een TPS:aa vastaan. Arkistokuva: Esa Takalo

Torstain ainoassa pääsarjaottelussa lahtelainen Pelicans SB otti päänahan Turun Palloseurasta. Liiganousijat kaatoivat turkulaisvieraat 6–4.

Ottelun ratkaisijaksi nousi vasta 16-vuotias hyökkääjälupaus Sofia Mittentag. Pelicans-laituri kirjautti tilastoihinsa hattutempun ja lisäksi voittomaalin toisessa erässä.

Mittentag vei joukkueensa 5–3-johtoon neljä minuuttia ennen toisen erän loppua. TPS nousi vielä Sofia Leinon osumalla maalin päähän, mutta Mittentag viimeisteli loppunumerot tyhjiin kaksi sekuntia ennen päätössummeria.

Mittentag on Pelicansin sisäisen pistepörssin piikkipaikalla tehoin 12+10=22. Myös TPS:n Laura Rantanen iski torstain ottelussa hattutempun.

Sarjataulukon osalta voitto oli Pelicansille tärkeä, sillä se ohitti turkulaiset ja nousi kuudennelle sijalle. Runkosarjan päätteeksi sijoilla 7–10 olevat joukkueet pelaavat pudotuspelikarsinnat.