Liigat

Oilers pudotti Kooveen kelkasta toisessa erässä – sarjajumbon tappioputki venyi

11.01.
2019
Liigat

Onni Piiparinen oli hyvässä iskussa, kun Oilers kaatoi Kooveen kotonaan. Kuva: Juha Käenmäki

Esport-Oilers ja Tampereen Koovee kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Espoossa. Vahvan toisen erän pelannut Oilers nappasi kotivoiton maalein 9-4.

Oilers naulasi ottelun avausmaalin noin viiden minuutin kohdalla Alexander Nymanin toimesta. Koovee osui kahdesti tiheään tahtiin ensimmäisen erän lopussa, ja tamperelaisjoukkue pääsi tauolle maalin johdossa. Maaleista vastasivat Petteri Puustinen sekä Tuomas Aho.

Toiseen erään kentälle tuli terävä espoolaisryhmä. Justus Kainulainen tasoitti ensimmäisellä minuutilla ja ennen ottelun puoliväliä Onni Piiparinen sekä Heikki Iiskola maalasivat Oilersin kahden maalin johtoon. Ilja Pantzar teki tilanteesta omat johtopäätöksensä ja Koovee käytti aikalisänsä ajassa 29.21.

Tuosta kului vain 22 sekuntia, kun Koovee joutui rikkomaan Casper Pfitzneriä läpiajossa. Rankkarista ei kuitenkaan syntynyt lisäosumia, sillä Tomi Aaltonen torjui epäonnistuneen yrityksen. Pari minuuttia myöhemmin Piiparinen täräytti kotijoukkueen viidennen Kooveen pallonmenetyksen seurauksena. Kainulaisen kamppailun toinen osuma syntyi ajassa 34.28.

Kun Kooveen Puustinen sai kahden minuutin jäähyn 16 sekuntia myöhemmin, joten tamperelaisten tilanne näytti synkeältä. Hiukan yllättäen Samuli Salomaa iski vieraiden kavennuksen alivoimalla. Erässä nähtiin vielä kolme maalia, kun Oilersilta osuivat Antti Suomela sekä Riku Holopainen ja Kooveelta Teemu Suomalainen. Oilers vei siis toisen erän maalein 7-2 ja kaksikymppisen paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä.

Kainulainen viimeisteli hattutemppunsa kolmannen erän alussa ja sen jälkeen ei nähty enää lisämaaleja. Kamppailun kiistattomia onnistujia olivat Kainulainen (3+2) sekä Piiparinen (2+2).

Oilersille voitto oli kolmas putkeen ja joukkue nousi neljänneksi. Koovee on hävinnyt 11 viimeistä peliään ja Salibandyliigan jumbona.

Perjantain salibandyottelut:
Oilers-Koovee 9-4 Ottelutilastot
Indians-TPS 6-7 Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen