Päätöserän nousulla Suomen Cupin finaaliin – EräViikingit kaatoi SB-Pron tiukassa välierässä

ErVi kampesi SB-Pron vieraana Suomen Cupin finaaliin. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Sunnuntaina elettiin salibandykentillä myös cup-huumaa, kun SB-Pro ja EräViikingit kohtasivat naisten Suomen Cupin. Tiukka kamppailu kääntyi päätöserässä vierasjoukkueen hyväksi.

Maura Paajanen vei EräViikingit avauserässä johtoon, mutta toisen 20-minuuttisen aikana SB-Pro kampesi ohi.

Ensin Laura Hietamäki tasoitti ajassa 31.17 ja viisi minuuttia myöhemmin Nea Suominen siirsi kotijoukkueen johtoon Arkadia-hallissa.

Homma kääntyi nurmijärveläisten kannalta kuitenkin päälaelleen kolmannessa erässä. Amanda Nyberg tasoitti pelin 2–2:een ajassa 54.30.

Siitä ei ehtinyt kulua kuin kaksi ja puoli minuuttia, kun ErVi shokeerasi Prota uudestaan. Paajanen viimeisteli illan toisen osumansa ja vei joukkueensa Suomen Cupin finaaliin, kun SB-Pro ei saanut enää viimeisillä minuuteilla tasoitusta.

ErVi finaalivastustaja selviää parin viikon päästä. Toisessa välierässä kohtaavat PSS ja FBC Loisto.

Sunnuntain ainoassa naisten Salibandyliigan ottelussa porvoolainen PSS otti kotivoiton SS Rankoista Ankoista maalein 7–4.

Liigaa johtavan PSS:n tehokkaimpana oli 4+1-tehot hurjastellut Ella Sundström. SSRA on liigassa neljäntenä, tosin tasapisteissä SB-Pron, EräViikinkien ja Kooveen kanssa.