Ulkomaat

Petri Kettusen pesti Tshekissä päättymässä? Tilalle tulossa kotimainen päävalmentaja

01.01.
2019
Ulkomaat

Petri Kettunen ei suurella todennäköisyydellä jatka Tshekin päävalmentajana. Kuva: IFF.

Suomalaisluotsi Petri Kettunen ei todennäköisesti jatka Tshekin päävalmentajana. Tshekin liitto harkitsee tilalle kotimaista nimeä.

Tshekin liiton edustaja David Zlatnik kertoi asiasta paikallisessa televisiolähetyksessä kesken Mlada Boleslavin ja Tatran Stresovicen välisen ottelun.

– Yksi vaihtoehto oli vaihtaa tshekkiläiseen valmentajaan ja toinen jatkaa ulkomaisella, joko Petri Kettusen kanssa tai muulla ulkomaisella vaihtoehdolla. Analyysilla kokonaistilanteesta MM-kisojen ja niiden valmistautumisen osalta olemme päätyneet siihen, että tshekkiläinen valmentaja on ykkösvaihtoehto, Zlatnik kommentoi.

Kyseinen ykkösvaihtoehto on Ludek Benes, joka on toiminut aiemmin muun muassa Tshekin U19-maajoukkueen päävalmentajana.

– Olemme lähestyneet useampia kandidaatteja ja tulleet siihen johtopäätökseen, että paras vaihtoehto on Ludek Benes. Hänellä on kokemusta nuorten maajoukkueesta ja hän on voittanut ruotsalaiset pronssiottelussa. Häntä kunnioitetaan yleisesti, sekä pelaajien keskuudessa, eikä hän ole ristiriitainen persoona, Zlatnik kommentoi.

Florbal.cz:n jutussa Zlatnik kertoo myös, että asian suhteen on kuultu kokeneita pelaajia eritoten kapteeni Matej Jendrisakin johdolla. Liitto pitää avainpelaajien näkökulmaa tärkeänä. Täysin varma uusi valinta ei kuitenkaan vielä ole.

Kettunen on valmentanut Tshekin maajoukkuetta menneen kisaperiodin ajan. Vielä Riian MM-kilpailuissa 2016 hän valmensi Suomen maajoukkueen MM-kultaan. Tshekki jäi joulukuussa Prahassa pelatuissa kotikisoissaan neljänneksi.

Flobal.cz:n uutinen

Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila