Ruutu näyttää helmikuun alun Suomi-Ruotsi-maaottelut palvelussaan

Helmikuun maaotteluita on mahdollista seurata Ruutu+:n kautta. Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Helmikuun maaotteluita on mahdollista seurata Ruutu+:n kautta. Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Ruutu lähettää kaikki helmikuun alun kaksipäiväisen Espoon maaottelutapahtuman ottelut palvelussaan. Luvassa on neljän lähetyksen kimara ja ensimmäinen kerta, kun salibandymaaotteluita näytetään Ruutu-palvelussa.

Miesten ja naisten Salibandyliigan suorat ottelulähetykset nähdään tällä kaudella suurimmalta osin Ruutu-palvelussa. Nyt tarjonta laajenee, kun Espoon Metro Areenassa pelattavan derbyviikonlopun (1.-2.2.) miesten Suomi-Ruotsi-maaottelu ja kaksi alle 19-vuotiaiden poikien Suomi-Ruotsi-ottelua näkyvät Ruudussa. Espoon tapahtumaan sisältyvä miesten Salibandyliigan derby Oilers-Indians kuuluu myös Ruudun lähetyskokonaisuuteen.

Miesten osalta edessä on ensimmäinen Suomen ja Ruotsin välinen kohtaaminen sitten viime joulukuun MM-finaalin, jonka Suomi voitti komeasti 6-3. Hienon lisän Suomen salibandymiesten voittokulkuun toi valinta Vuoden Joukkueeksi viime viikolla pidetyssä Urheilugaalassa.

Espoon Metro Areenassa pelattava miesten maaottelu toimii samalla starttina uudelle MM-projektille, joka huipentuu vuonna 2020 joulukuussa Helsingissä järjestettäviin MM-kisoihin. Suomen maajoukkueessa Espoossa nähdään yhdeksän MM2018-kultajoukkueeseen kuulunutta pelaajaa.

Alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueelle kaksi Ruotsia vastaan pelattavaa maaottelua ovat viimeiset ottelutapahtumat ennen toukokuussa Kanadan Halifaxissa järjestettäviä ikäluokan MM-kisoja. Suomi on sekä miehissä että U19-ikäluokassa hallitseva maailmanmestari.

– Salibandyliigan Ruutu-lähetykset on otettu salibandyn kuluttajien keskuudessa hyvin vastaan ja lisänneet Salibandyliigan mielenkiintoa. Espoossa pelattavat maaottelut ovat mielenkiintoinen lisä Ruudun salibandytarjontaan ja palvelevat niitä faneja, jotka eivät paikan päälle ehdi. On hienoa, että Ruutu tarjoaa mahdollisuuden nähdä hallitsevat maailmanmestarit, niin miehet kuin U19-pojat, myös Ruudun kautta, kertoo SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen.

Parempaa hetkeä Ruudun ensimmäisille salibandyn maaottelulähetyksille ei voisi olla kuin lajin kahden kärkimaan väliset koitokset.

– Otamme tällaisen mahdollisuuden innolla vastaan. Nyt kun Suomen miehet on hallitseva maailmanmestari, on hienoa, että saamme olla mukana. On upea mahdollisuus tuoda tällaista salibandyjuhlaa suuren yleisön katsottavaksi, Nelonen Median vastaava tuottaja Markus Wennäkoski sanoo.

Espoon maaottelulähetysten toteutus noudattaa pitkälti samaa sabluunaa kuin mihin on totuttu miesten ja naisten Salibandyliigalähetysten osalta. Pientä kuorrutetta on kuitenkin tiedossa.

– Meillä on tuotantoon tarjota yksi kamera lisää. Kun normaalisti teemme lähetykset yhdellä miehitetyllä ja yhdellä kylmällä kameralla, Espoon lähetykset teemme kahdella miehitetyllä ja yhdellä kylmällä kameralla, Wennäkoski toteaa.

Ruudun lähetykset Espoon derbyviikonlopusta
Pe 1.2.2019
16:15 Suomi PU19 – Ruotsi PU19 (lähetys 16:00)
19:00 Oilers – Westend Indians (Salibandyliiga) (lähetys 18:45)

La 2.2.2019
13:00 Suomi PU19 – Ruotsi PU19 (lähetys 12:45)
16:00 Suomi – Ruotsi miehet (lähetys 15:45)

Teksti: Salibandyliiton tiedote