Savolaiset pistivät helsinkiläiset ahtaalle, ErVi jatkoaikavoittoon – katso lauantain tulokset Salibandyliigasta

EräViikingit keikkuu neljän joukossa Salibandyliigassa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

SB Welhot taipui vasta jatkoajan jälkeen EräViikinkejä vastaan lauantain Salibandyliiga-kierroksella. Voittonumerot kirjattiin isännille 5–4.

Vantaan Energia Areenalla kotiyleisö sai jännittää tosissaan pisteiden kohtaloa, kun kuopiolaisvieraat pitivät EräViikinkejä ahtaalla läpi 60-minuuttisen.

ErVi johti vielä avauserän jälkeen, mutta toisella kaksikymppisellä Welhot siirtyi kuskin paikalle. Päätöserässä kissa ja hiiri -leikki jatkui: ensin ErVi tasoitti, sitten Welhot meni jälleen kahden maalin karkumatkalle, jonka isännät saivat silti kurottua umpeen.

Tehoton helsinkiläisjoukkue törmäsi useissa tilanteissa Welhojen tiukkaan puolustusmuuriin, mikä entisestään edesauttoi lukemien pysymistä maltillisina.

Loppuminuuteilla ratkaisua haettiin molemmissa päissä. Maalipaikoille pääsy oli kuitenkin takkuista, eikä lisämaaleja nähty. Edessä oli jatkoaika.

Sitä ehdittiin pelata reilu minuutti ennen kuin kotijoukkue iski. Jani Kukkola malttoi viedä taitavasti pallon kantissaan vasemmalle laidalle. Tarkka ilmasyöttö tavoitti takatolpalle nousseen Mika Moilasen, joka iski ErVin voittomaalin.

Kaksi pistettä jäivät Vantaalle. ErVi jatkaa liigassa neljäntenä, kun taas pisteen mukaansa napannut Welhot nousi karsijan paikalta kuiville pisteen erolla OLS:aan ja LASBiin.

Alkuillan toisessa liigaottelussa espoolainen Oilers teki selvää jälkeä LASBista. Vahva kolmas erä riitti irtiottoon Lahdessa, ja öljymiehet hakivat täyden pistepotin lopulta maalein 2–9.

Heikki Iiskola laukoi hattutempun ja Casper Pfitzner sai tilastoihinsa pisteet 1+2.