Liigat

SK: Karhujen apuvalmentaja suorasukaisena: ”Totuus on se, että potkut tulivat”

10.01.
2019
Liigat

Karhujen valmennustiimi meni kokonaan uusiksi viikon alussa. Kuva: Anssi Koskinen

Satakunnan Kansa uutisoi alkuviikosta Mikko Lehden päävalmentajakauden päättymisestä. Tuolloin kerrottiin, että seuran sisällä oli pidetty maanantaina kriisipalaveri sunnuntaisen KrP-rökäletappion jälkeen.

Tuon seurauksena Lehden päävalmentajasopimus oli seuran mukaan päättynyt yhteisymmärryksessä. Samalla kerrottiin, että Lehti jatkaa silti seuran valmennuspäällikkönä. Myöhemmässä jutussa Lehti antoi kuitenkin ymmärtää, että hän ei ollut itse halukas jättämään päävalmentajan paikkaa. Pääkallo.fi:lle antamassaan haastattelussa Lehti oli varsin varovainen sanakäänteissään.

Lehden mukana joukkueen taustalta poistui myös muu valmennustiimi johon kuuluivat Joni Hämäläinen, Jani Vettenranta ja Kari Saha. Hämäläinen kertoi kertoi hänen ja Vettenrannan näkemyksen asiasta Satakunnan Kansalle.

– Minulla ei ole mitään kaunoja seuraa kohtaan ja haluan tukea tulevaa valmennusta, mutta en kestä sitä, että minua koskevia asioita vääristellään. Totuus on se, että potkut tulivat hallituksen yksimielisellä päätöksellä koko valmennusporukalle, Hämäläinen sanoi lehdelle suorasukaisesti.

Karhujen valmennuksesta vastaavat nyt Juha-Petri Kujansuu, Pekka Nylund ja Tino Nieminen. Hämäläinen ja Vettenranta toimivat loppukauden 2. divisioonan PiTun valmennusksessa. Joukkue on Karhujen farmiryhmä.

Valmennustiimi oli sopinut ennakkoon, että jos potkut tulevat, niin kaikki lähtevät samaan aikaan. Nyt vaihtoehtoja ei edes annettu.

– Aikanaan sovimme, että lähdemme kaikki samalla ovenavauksella, jos päävalmentaja saa potkut. Nyt kävi kuitenkin niin, ettei meille jätetty edes vaihtoehtoa.

Lehti viittasi aiemmin viikolla omassa haastattelussaan, että osa paikallisista lajitoimijoista voisi katsoa peiliin negatiivisen asenteensa vuoksi. Hämäläinen ja Vettenranta aikovat tukea Karhuja Urheilutalon katsomossa ikävästä tilanteesta huolimatta.

– Emme tule katsomoon puukottamaan omia selkään. Sellaista on Porissa ihan tarpeeksi muutenkin. Meiltä irtoaa täysi tuki ja tsemppi tulevalle valmennukselle ja joukkueelle. Toivottavasti hallituksen kova ratkaisu herättää joukkueen, sillä vastuu on valmentajien lisäksi myös pelaajilla, Hämäläinen vakuutti Satakunnan Kansalle.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen