Liigat

SK: Porissa pidettiin palaveri murskatappion jälkeen – päävalmentaja luopui pestistään

07.01.
2019
Liigat

Karhut kaatoi Kooveen lauantaina, mutta sunnuntaina joukkue hävisi murskaluvuin KrP:lle. Päävalmentaja Mikko Lehti (takana) luopui pestistään maanantaina. Kuva: Esa Takalo

Satakunnan Kansa kertoo maanantaisessa uutisessaan, että Mikko Lehti ei jatka miesten Salibandyliigan Karhujen päävalmentajana. Uusvanhoina luotseina toimivat loppukauden ajan Juha-Petri Kujansuu sekä Pekka Nylund.

Karhut pelasi viikonloppuna kaksi ottelua ja lauantaina liiganousija kaatoi elintärkeässä pelissä Kooveen Tampereella maalein 8-6. Sunnuntaina meno oli kuitenkin päinvastaista, sillä joukkue kärsi 15-2 -tappion Nokian KrP:ta vastaan kotikentällään. Kyseessä oli seurahistorian suurimaalisin tappio Salibandyliigassa.

Viikonlopun jälkeen seurajohto ja Lehti pitivät palaverin, jonka seurauksena Lehti jätti päävalmentajan pestinsä, mutta jatkaa seuran päätoimisena valmennuspäällikkönä. Lehden valmennusryhmään kuuluneet Joni Hämäläinen, Jani Vettenranta ja Kari Saha päättivät myös jättää pestinsä.

Kujansuu on toiminut erilaisissa paikallisjoukkueiden valmennuspesteissä jo 1990-luvulta alkaen. Vuosina 2014-17 hän toimi Karhujen pääluotsina. Nylund sen sijaan nousi viime kaudella Karhujen ykkösluotsiksi kesken kauden, kun Jani Kannosto sai tehtävästään potkut. Nylund onnistui kääntämään joukkueen kelkan Divarin tyvipään taistosta liiganousuun asti.

Karhut on edelleen toiseksi viimeisenä miesten liigassa ja kuusi pistettä viimeisenä olevaa Kooveeta edellä. Kahdeksan peliä ennen runkosarjan päättymistä ero suoran säilyjän paikkaan on kolme pistettä. Porilaisten kausi jatkuu lauantaina, jolloin joukkue kohtaa sarjaa johtavan Classicin Tampereella.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen