SPV kukisti EräViikingit vieraskentällä – Welhot nousi lopussa tasoihin ja haki rankkarivoiton

Jyrki Holopainen iski SPV:n voittomaalin Vantaalla. Arkistokuva: Juha Käenmäki

Lauantai-illan huippukamppailussa SPV haki vierasvoiton Vantaan Energia Areenalta. EräViikingit kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 3–5.

Tiukka kamppailu kääntyi vasta päätöserässä Peliveljille. Voittomaalia pääsi tuulettamaan Jyrki Holopainen, kun hän vei joukkueensa 2–4-johtoon ajassa 46.51. Ottelun sankareihin kuului myös SPV-maalivahti Eero Kosonen, joka torjui tolppien välissä 25 kertaa.

Ottelussa mentiin varsin tasaisissa merkeissä kahden ensimmäisen erän ajan. Mika Majalahti vei isännät ensin johtoon, mutta Joni-Arttu Sieppi toi onnistuneella rangaistuslaukauksellaan seinäjokiset tasoihin.

Toisessa erässä vetovuoro kääntyi, kun SPV meni johtoon. Ylivoimamaalin viimeistelijänä toimi Mikko Kohonen. EräViikingit kuittasi takaiskun reilun puolen tunnin kohdalla ja näytti, että myös sen rankkarit uppoavat. Lauri Kapanen pääsi iskemään pallon pussiin.

Jännittävästä 2–2-tilanteesta käynnistynyt kolmoserä kääntyi lopulta vieraille. Jani Kukkola kavensi numerot 3–4:ään vielä vajaat kaksi minuuttia ennen loppua, mutta sen lähemmäksi ErVi ei päässyt.

11 sekuntia ennen päätössumeria Tommi Hakala viimeisteli loppunumerot tyhjään maaliin.

Täydet pisteet Vantaalta hakenut SPV vankisteli asemaansa liigan toisella sijalla. 20 ottelun jälkeen sillä on kasassa 45 pistettä. Ottelun vähemmän pelannut TPS on neljän pisteen takamatkalla.

Päivän toisessa ottelussa Porin Karhut ja kuopiolainen SB Welhot hakivat ratkaisua aina rangaistuslaukauskilpailusta asti. Kaksi pistettä vei mukanaan kuopiolainen vierasjoukkue, kun voittolukemat merkittiin sille 5–6.

Karhut oli kiinni täydessä pistepotissa aivan kolmannen erän lopussa, mutta Welhot kiri tasoihin. Riku Tuononen iski 5–5-tasoituksen ajassa 57.58, kun savolaiset hakivat osumaa ilman maalivahtia.

Puolustaja Tuononen oli ottelun tehokkain 1+2-pisteillä.

Welhot on liigassa 11. sijalla, kun taas Karhut on tällä hetkellä menossa playout-vaiheeseen sijalta 13.