Liigat

SPV-puolustajan punainen kortti kostautui – katso sunnuntain liigatulokset

06.01.
2019
Liigat

Peter Kotilainen jakeli useita maalisyöttöjä sunnuntaina. Arkistokuva: Esa Jokinen.

Miesten Salibandyliigassa pelattiin sunnuntai-iltana niin sanottu Väli-Suomen vääntö SPV:n ja Happeen välillä. Jyväskyläläiset nappasivat ottelusta voiton maalein 10-5.

Happee oli avauserässä kotijoukkuetta edellä, mikä eskaloitui eritoten erän puolivälissä kahden minuutin aikana tulleena kolmen maalin sumana. Jami Manninen aloitti maalinteon ajassa 9:07 lyhyellä kanttilaukauksella etuyläkulmaan. Minuutti myöhemmin Paul Kotilainen siirsi helpon näköisesti vieraat kahden maalin johtoon ja vain 49 sekuntia tästä sama mies iski ylivoimalla ”hirvet” jo kolmen maalin karkumatkalle SPV:n alivoiman ollessa aivan unella.

Toisen erän avausosuman iski Joni-Arttu Sieppi mainiolla laukauksella aivan Happee-vahti Markus Laakson kypärän viereen ajassa 26:42. Petri Kauko putsasi Joel Lahden laukauksen irtopallot minuutti myöhemmin ja vei Happeen 4-1 -johtoon. Jyrki Holopainen kavensi ajassa 34:12, mutta pian tämän jälkeen SPV:n Petri Hakonen sai punaisen kortin ja 5+20 minuutin rangaistuksen.

PR1-koodin myötä Hakoselle ei tilanteesta tule lisäpelikieltoa, vaan on seuraavassa ottelussa jo pelikelpoinen. Tilanteessa Hakonen ajoi kovalla vauhdilla maalille ja kelasi Happee-torjuja Laakson yli.

Seuranneen ylivoiman aikana Happee onnistui tekemään kaksi maalia. Ensimmäisen iski Manninen jälleen pienestä liikkeestä lähteneellä todella tarkalla kudilla. Erän viimeiseksi jääneen 6-2 -osuman teki Mikko Immonen sudittuaan Eemil Ukkosen laukauksen irtopallon ohi SPV:n Eero Kososen.

Ajassa 43:26 Happee siirtyi jo 7-2 -johtoon. Ukkonen neppasi maalin edestä Peter Kotilaisen laukauksen reboundin maaliin. Siepin illan toinen kavensi pelin 40 sekuntia myöhemmin lukemiin 7-3, mutta kaksi seuraavaa iski jälleen Happee Panu Kotilaisen ja Juuso Heikkisen toimesta.

Sieppi viimeisteli hattutemppunsa ajassa 53:21 ja puoli minuuttia myöhemmin Ville Kuusela toi SPV:n neljän maalin päähän kuudella viittä vastaan. Peliveljet jatkoivat tasoituksen hakemista ilman maalivahtia, mutta tulosta ei syntynyt. Loppulukemat 10-5 iski Happeen Heikkinen tyhjään maaliin.

Näin ollen kolmannessa erässä SPV ei onnistunut saamaan kunnon kiriä aikaiseksi. Vitosen jäähyn aikana tulleet maalit tekivät eron liian suureksi seinäjokelaisten näkövinkkelistä jo toisessa erässä.

Tehojen valossa parhaiten onnistui Happeen Jami Manninen pistein 2+2. Peter Kotilainen jakoi kolme maalisyöttöä. SPV:n Joni-Arttu Sieppi oli isäntien tehomies kolmella maalillaan.

Päivän muissa peleissä voittoihin ylsivät TPS ja Nokian KrP.

Miesten Salibandyliiga 6.1.
16:00 TPS-OLS 7-3 Ottelutilastot
17:00 SPV-Happee 10-5 Ottelutilastot
17:00 Karhut-Nokian KrP 2-15 Ottelutilastot

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila