Ulkomaat

Totaalinen tyrmäys – Classicista maailman paras seurajoukkue murskavoiton myötä

04.01.
2019
Ulkomaat

Kuva: IFF

Ruotsin mestari Storvreta ja Tampereen Classic mittasivat toisiaan perjantai-iltana miesten Champions Cupin finaalissa Gävlessä. Classic voitti historiansa ensimmäisen miesten Champions Cupin päihittämällä ruotsalaiset maalein 10-3.

Classic pääsi iskemään pelin avausmaalin ajassa 5.13. Kovivireinen Joonas Pylsy vei tamperelaiset johtoon Juha Kivilehdon syötöstä. Ruotsalaisryhmä tasoitti ajassa 13.21, kun Robin Nilsberthin laukaus upposi Lassi Torisevan vartioiman maalin takakulmaan

Pari minuuttia myöhemmin Storvreta pääsi ylivoimalle. Kuitenkin kaksikko Pylsy ja Jussi Piha saivat kuitenkin siirrettyä pelin painopisteen ruotsalaisten päättyyn. Pylsy pelasi pallon lopulta maalin eteen jääneelle Pihalle, joka malttoi hienosti ja siirsi pallon taidokkaasti Storvretan verkkoon. Classicin 2-1 -johtomaali oli alivoimaosuma.

Pylsy jatkoi kovaa avauserän näytöstään. Kivilehto pelasi pallon hyökkääjälle keskustaan ja mies latasi Classicin kolmannen maalin tasavoimin tarkalla kudilla. Tämänkin maalisyötön tarjoili Kivilehto. Yleisesti ottaen verrattaen erikoinen tuomarilinja rikkoi hiukan avauserän eheyttä. Classic oli kollegoitaan edellä ottelussa ja tylsytti myös ruotsalaisten ylivoimapelaamisen hyvällä alivoimapelillä.

Toisessa erässä Classic jatkoi vahvoja otteitaan. Ensimmäisellä kympillä Storvreta oli hätää kärsimässä, kun Sami Johansson, Eemeli Salin ja Pylsy vievät tamperelaiset viiden maalin johtoon komeiden sommitelmien saattelemana. Classicin dominoinnin vuoksi Storvreta käytti aikalisänsä jo ajassa 26.57. Ruotsin mestari osui erässä kertaalleen ylivoimalla, joten kolmoserään mentiin tilanteessa 6-2.

Kolmanteen erään Storvreta tuli rytinällä. Ajassa 41.27 Albin Sjögren latasi ruotsalaiset kolmen maalin päähän tarkalla kudilla. Kavennuksen jälkeen Storvretan kokenut Mattias Samuelsson nappasi kahden minuutin jäähyn. Ylivoimalla Classic hieroi tyhjän maalin, jossa Nico Salo kampitettiin, jonka seurauksena oli rangaistuslaukaus.

Maailman parhaisiin rankkarilaukojiin kuuluva Krister Savonen ei tälläkään kertaa erehtynyt, vaan leipoi Classicin seitsemännen osuman ja peli jatkui vielä Classicin ylivoimalla, josta ei kuitenkaan syntynyt lisämaaleja.

Ottelun edetessä ruotsalaisjoukkue turhautui selkeästi ja teki milloin mitäkin turhia koiruuksia. Classic lisäsi johtoa viimeisellä kympillä ylivoimamaalilla, ja viiden maalin eron kohdalla Storvreta otti maalivahtinsa pois ja lähti kirimään. Salin ja Oskari Heikkilä maalasivat tyhjiin, joten kiri kuihtui alkuunsa. Kokonaisuutena voi sanoa, että suomalaisjoukkue oli selkeästi ruotsalaisia virkaveljiään edellä.

Ottelun pisteonnistujia olivat Pylsy (3+1), Salin (2+1), Johansson (2+1) ja Kivilehto (0+3). Classic voitti historiansa ensimmäisen kerran miesten Champions Cupin. Aiemmin suomalaisista miesjoukkueista mestaruutta ovat juhlineet SSV ja HIFK.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen