Liigat

VeikkausTV-ennakko: ErVi haastaa TPS:n kotikentällään – jatkuuko turkulaisten voittoputki?

12.01.
2019
Liigat

Miko Kailiala on esiintynyt hyvin vaisuhkon alkusyksyn jälkeen. Lauantaina mies kohtaa vanhan seuransa Vantaalla. Kuva: Anssi Koskinen

EräViikingit ja TPS kohtaavat lauantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Vantaan Energia Areenalla. VeikkausTV näyttää klo 17.00 alkavan ottelun suorana lähetyksenä.

Lähtökohdat:
Kotijoukkue EräViikingit lähtee otteluun viidenneltä sijalta. Helsinkiläisjoukkue on esittänyt vaihtelevia otteita viime aikoina ja kerännyt neljästä viimeisestä pelistä viisi pistettä. Happeelle se hävisi selkeästi ja Steelersille jatkoajalla. Tyvipään Karhut ja Welhot se onnistui kaatamaan vasta rankkarikisassa ja jatkoajalla. Nuo tulokset eivät ole olleet joukkuetta mairittelevia. Silti joukkue on toki ollut sarjan kärkipäätä tähän mennessä, ja voitti kuusi peliä putkeen ennen Happee-tappiota.

ErVi pelaa lähtökohtaisesti melko varovaista peliä. Se yrittää pelata varmaa puolustuspeliä ja joukkue hyökkää välillä hyvinkin hitaasti. Joku voisi sanoa, että paikoin liian hitaasti ja liian ennalta-arvattavastikin, koska ainakin joissain peleissä se on ollut helposti torjuttavissa. Kärkipäähän nähden ErVi on tehnyt verrattaen vähän maaleja (97), mutta päästänyt niitä myös sarjan neljänneksi vähiten.

ErVistä löytyy paljon pallotaitoa ja kovan luokan pelimiehiä. Tehopelaajia ovat olleet maajoukkuemiehet Lauri Kapanen (12+10) ja Jani Kukkola (9+13). Roni Laasonen on ollut paras maalintekijä (15+4). Jos katsotaan ottelukohtaista pistekeskiarvoa, niin Janne Hyvönen on ollut tehokas kymmenessä pelissä (1+16). Puolustuspäässä joukkueessa voisi olla parempaakin pallollista osaamista.

TPS lähtee kamppailuun sarjan kakkossijalta. Se nousi perjantaina Espoossa voittoon vahvan kolmannen erän turvin ja on voittanut nyt kuusi ottelua putkeen. Kolmantena oleva SPV on jäänyt viiden pisteen päähän, vaikka seinäjokelaisilla onkin yksi peli vähemmän pelattuna.

TPS on yksi sarjan parhaista joukkueista viisikkopuolustuksen osalta. Se on päästänyt Classicin jälkeen vähiten osumia (83) sarjassa. Maalintekovoimaltaan ryhmä ei ole ihan sarjan kärkeä, mutta joukkue pyrkii pitämään pallokontrollin, kuten lauantain vastustajakin. TPS:n tulokset ovat ailahdelleet melko vähän ja se kertoo suoritustasosta ja myös hyvin organisoidusta joukkuepelistä.

Nihkeähkön alkukauden jälkeen Miko Kailiala on ollut joukkueen selkeästi tärkein hyökkäyspään pelaaja ja on mättänyt tehopisteet 22+14 tähän mennessä. Eero Jalo on ollut toinen tärkeä mies hyökkäyspäässä ja on iskenyt 28 pistettä tähän mennessä (12+16). 20-vuotias on täten rikkonut jo oman runkosarjan piste-ennätyksensä. Puolustajapari Lauri Stenfors (5+13)-Janne Nurminen (8+7) on onnistunut kentän molemmissa päissä. Molempien tehotilasto +19 kertoo myös komeaa kieltä pakkiparin vahvasta kaudesta.

Kuumat ja kylmät:
ErVin Laasonen on naulannut viimeiseen kolmeen otteluun seitsemän tehopistettä (3+4) ja on ollut viime aikoina iskussa. TPS:n Kailila on tehnyt yhtä monessa ottelussa kahdeksan pistettä (3+5).

ErVin tehotilaston viimeisenä olevalta Mikael Laxilta (-6) voisi odottaa enemmänkin. Samaa voisi sanoa TPS:n Jaakko Hautamäestä, joka on pelannut verrattaen vähän loukkaantumisen vuoksi. Hautamäki on silti eniten pakkasella TPS:n leiristä (-7).

Yhteinen historia:
EräViikinkien aikakaudella joukkueet ovat kohdanneet viidesti. TPS on voittanut kolme kertaa, kerran peli päättyi tasan ja kerran ErVi veti pidemmän korren. Pääosin pelit ovat olleet tiukkoja, mutta syksyn kamppailussa TPS rökitti helsinkiläiset maalein 10-5.

Taistelupari:
Lauri Kapanen, EräViikingit – Lauri Stenfors, TPS

Maajoukkuetoverit kohtaavat lauantaina siten, että Kapanen on todennäköisesti ErVin ykkösen vasen laita ja Stenfors vieraiden oikea pakki. Kapanen on juonikas pelimies, joka pystyy tekemään monipuolisia ratkaisuja pallollisena. Stenfors on taas melko kovaa, mutta rehdisti pelaava puolustaja. Mielenkiintoista nähdä kumpi vetää pidemmän korren mahdollisissa kaksinkamppailutilanteissa ja pelissä ylipäänsä.

Kokoonpanot:
ErViltä uupunee ainakin Perttu Puska, joka on pelannut vain yhdeksän peliä tällä kaudella. TPS:n perjantain parhaasta kokoonpanosta uupuivat ainakin Juho Sorri ja Jasper Juuti.

Edelliset ottelut:

EräViikingit
10.1. Steelers-EräViikingit 5-4 ja.
5.1. EräViikingit-Welhot 5-4 ja.
30.12. Happee-EräViikingit 9-3

TPS
11.1. Indians-TPS 6-7
6.1. TPS-OLS 7-3
29.12. SPV-TPS 7-8 ja.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:

Äkkiseltään näiden kahden joukkueen välisestä kamppailusta voisi odottaa melko varovaistakin vääntöä. Molemmilla on hyvä puolustus ja kykyä puolustaa organisoidusti. Syksyn pelissä TPS vei lopulta voiton yllättävän suurimaalisessa ottelussa. Turkulaisryhmä on ennakkosuosikki peliin, mutta tässä vaiheessa voi uumoilla tiukkaa kamppailua.

Maaliarvio: EräViikingit 3,4,5 – TPS 4,5,6

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen