VeikkausTV-ennakko: Jatkuuko TPS:n voittokulku vuoden avausottelussa?

TPS seilaa voittoputkessa miesten Salibandyliigassa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS seilaa voittoputkessa miesten Salibandyliigassa. Kuva: Anssi Koskinen

VeikkausTV on sunnuntaina paikan päällä Turussa ja lähettää suorana Salibandyliigan kamppailun TPS–OLS. Kupittaan palloiluhallissa pelattava ottelu käynnistyy kello 16.

Lähtökohdat:
TPS on ollut viime aikoina vahvassa vireessä Salibandyliiga-kentillä. MM-tauon jälkeen joukkue on napannut neljä voittoa yhtä monesta ottelusta. Kaksi viimeisintä on tullut jatkoajalla, mutta ne olivatkin isoja päänahkoja, kun vastassa olivat Nokian KrP ja liigassa toisena oleva SPV.

Kolmannella sijalla, pisteen seinäjokisten takana majaileva turkulaisryhmä on suorittanut tasaisen varmasti kuluvalla sesongilla. Kurinalainen puolustuspeli näkyy tilastosarakkeissa, sillä TPS:lle on tehty Classicin jälkeen vähiten maaleja. Näin ollen voittoihin on usein riittänyt reilut kuusi maalia ottelua kohden.

TPS:n pelaajat eivät keiku aivan pistepörssin kärkisijoilla, mutta siitä huolimatta turkulaisilla on yksi liigan tasaisimmista ja laajimmista materiaaleista. Paras pistemies on ollut odotetusti Miko Kailiala, mutta esimerkiksi Eero Jalo ja Juho Sorri ovat pystyneet nostamaan tasoaan entisestään.

Oulussa alkoi loppusyksystä puhaltaa suotuisampi tuuli. Pitkään liigan hännillä pyörinyt Luistinseura alkoi napata tärkeitä voittoja sarjapaikan kannalta. Viimeisen seitsemän ottelun saldona on neljä voittoa ja kolme tappiota. Kalenterivuosi päättyi selvään 3–7-vierasvoittoon Steelersistä.

12. sija ja 15 sarjapistettä tietävät silti kovaa urakkaa loppukaudeksi. LASB on oululaisten kanssa tasapisteissä ja Welhot vain pisteen etumatkalla, joten taistelu playout-viivalla käy kiivaana. Kovaan työntekoon ja nopeaan kääntöpeliin nojaava joukkue ei erotu joukosta kärkiyksilöiden osalta, ja tehopisteet ovatkin jakautuneet todella tasaisesti. Yksi kauden läpimurtopelaajista on sekä puolustajan että hyökkääjän tontin hallitseva Olli Wikstedt, joka on iskenyt tehoja ennätystahdissa (15 ottelua ja 8+8=16).

Oululaisille tärkein uutinen loppukauden osalta oli se, että liigan parhaimpiin torjujiin lukeutuva Ville Mestari teki paluun tolppien väliin Steelersiä vastaan oltuaan sivussa koko alkukauden loukkaantumisen vuoksi.

Kuumat ja kylmät:
TPS tekee lähes jokaisessa ottelussa maaleja tasaisella rintamalla, joten tulikuumia pelaajia ei tälläkään hetkellä varsinaisesti ole. Kailiala sai kuitenkin joulukuussa hanoja kunnolla auki, kun muun muassa KrP:tä vastaan syntyivät tehot 5+1. Hyökkääjätähdeltä odoteltiin alkukaudella enemmän tehoja, joten ehkä miehen peli on paranemaan päin kevättä kohti.

Monipuolinen Wikstedt on iskenyt OLS:lle tehoja nyt jo kuudessa peräkkäisessä ottelussa. EräViikinkejä vastaan verkko heilui kolmesti ja Oilersia vastaan syntyivät tehot 2+2. Ne ovat kovia lukemia vasemmalle pakille.

Yhteinen historia:
Viime vuosien historia puhuu TPS:n voiton puolesta. Viimeisestä neljästä kohtaamisesta turkulaiset ovat vieneet jokaisen. OLS:n edellinen voitto TPS:stä on lokakuulta 2016. Ottelut ovat myös usein jääneet kahdeksaan maaliin tai sen alle.

Taistelupari:
Pyry Luukkonen, TPS – Ville Mestari, OLS

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat pysyneet melko vähämaalisina. OLS:n kannalta Mestarin paluu maaliin tuli kreivin aikaan, ja sunnuntain kohtaamisessa nähdäänkin taistelupari, jonka molemmat osapuolet kuuluvat aivan liigan parhaimmistoon.

Kokoonpanot:
Toistaiseksi ei ole tiedossa merkittäviä poissaoloja kummankaan joukkueen osalta.

Edelliset ottelut:

TPS
29.12. SPV–TPS 7–8 ja.
27.12. TPS–Nokian KrP 5–4 ja.
16.12. Koovee–TPS 2–9

OLS
29.12. Steelers–OLS 3–7
16.12. Oilers–OLS 17–8
15.12. EräViikingit–OLS 7–3

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:

OLS:n pirteämmästä syksystä ja alkutalvesta huolimatta se lähtee selvänä altavastaajana otteluun. Nuori oululaisjoukkue ei pärjää materiaalivertailussa turkulaisille kuin maalivahtipelin osalta. TPS:n kontrolloiva pelitapa ja OLS:n kova työmoraali ennakoivat vähämaalista peliä. Toisaalta tällä kaudella on myös nähty, että lukemat saattavat oululaisten peleissä revetä todella suuriksikin. Tulosvetolapulla kannattaa mieluummin luottaa veskarien päivän kunnon olevan hyvä.

Maaliarvio: TPS 5,6,7 – OLS 2,3,4

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.