Liigat

VeikkausTV-ennakko: Kotiputkessa oleva OLS isännöi maailman parhaita – tiedossa jälleen kylmä kyyti?

20.01.
2019
Liigat

Tuoreimpaan U19-maajoukkueeseenkin valittu Tuukka Haudanlampi on seuraamisen arvoinen pelaaja OLS:n riveistä. Kuva: Esa Takalo

Sunnuntai-iltana VeikkausTV tarjoaa Salibandyliigan ottelun Oulusta. Paikallinen Luistinseura isännöi liigaa johtavaa Tampereen Classicia Kastellin monitoimitalossa kello 18 alkaen.

Lähtökohdat:

Tammikuussa peräti viisi kotiottelua putkeen pelaavan OLS:n vire on jälleen kääntynyt viime peleissä. Voittoja ei ole tullut vielä tämän kalenterivuoden puolella, ja sarakkeessa on kolme tappiota yhtä monesta ottelusta.

Kahdessa viime ottelussa OLS on kokenut niin sanotun sympaattisen tappion: hyvä peliesitys ei riittänyt pisteille asti, kun ensin Indians ja sitten Happee nappasivat pisteet mukaansa Oulusta. Viime viikonlopun saldo oli kova takaisku oululaisjoukkueelle, sillä se kaipaa kipeästi pisteitä sarjapaikkansa säilyttämiseksi.

Nuoren ja kapealla materiaalilla pelaavan OLS:n heikkoudet tulivat karusti esiin erityisesti Happeeta vastaan. Joukkue pelasi varsin mallikkaadti 40 minuutin ajan ja johti jo avauserän jälkeen 3–0. Siitä huolimatta rutinoituneempi Happee nousi heikosta esityksestään huolimatta ohi päätöserässä ja jätti isännille luun käteen.

Classicille viimeinen kuukausi on ollut varmasti mielenkiintoista aikaa. Useat joukkueen pelaajista olivat ensin voittamassa Prahassa MM-kultaa Suomen paidassa. Sitten tamperelaiset kruunattiin Gävlessä maailman parhaaksi seurajoukkueeksi. Jollain joukkueella mahan voisi luulla täyttyvän tällaisen ilotulituksen jälkeen, mutta siitä huolimatta Classic on pysynyt voittojen tiellä liigakentillä.

Viimeisimmät esitykset eivät ole olleet häikäiseviä, mutta kuten aiemmilla kausilla, niin jollain ilveellä hallitsevat mestarit pystyvät kääntämään hankalatkin ottelut edukseen ja nappaamaan pisteet. Viime viikonloppuna liiganousija Karhut kaatui 6–3.

Yhdeksän ottelun voittoputkessa seilaava Classic onkin viime peleissä pyöritellyt hieman ketjujaan, ja voi olla, että päävalmentaja Samu Kuitunen tekee hienosääntöä kentällisiin myös Oulun-reissua silmällä pitäen. Halutessaan Classic saa sunnuntaina tehtyä pelistä itselleen vaikean iltapuhteen, vaikka se suurena ennakkosuosikkina Kastelliin saapuukin.

Kuumat ja kylmät:

Viime aikaisten otteiden valossa on vaikea nostaa OLS:n puolelta esiin erityisen kuumia tai kylmiä pelaajia. Kapealla materiaalilla operoiva joukkue on koko kauden ajan tehnyt vähän maaleja, eikä siltä löydy yksittäisiä tähtipelaajia.

Classicin puolelta erityisesti Sami Johansson jatkoi väkevää virettään Karhuja vastaan kolmella tehopisteellä. Maaliahne hyökkääjä johtaakin nyt nimekkään joukkueen sisäistä pistepörssiä.

Yhteinen historia:

Kauden avauskohtaaminen meni Tampereella Classicin nimiin selvin 10–2-numeroin. Edellisen kerran OLS on päässyt pisteiden makuun Classia vastaan syksyllä 2016, joten myös historia puoltaa vahvasti tamperelaisia.

Taistelupari:

Tuukka Haudanlampi, OLS – Aaro Helin, Classic

Tämänkertaisen taisteluparin valinnat kohdistuvat nuoriin hyökkääjälupauksiin. Debyyttikauttaan liigassa pelaava Haudanlampi on päässyt mallikkaasti sisään miesten vauhtiin, ja pisteitäkin on tullut. Haudanlampi kuuluu nykyisen nuorten maajoukkueen kärkinimiin. Myös Classicissa on tällä kaudella tuotu vahvasti sisään oman junioriputken tuotantoa. Monipuolisena taiturina tunnettu Helin lukeutuu 99-ikäluokan kärkipäähän ja 17 ottelun jälkeen tehoja on kertynyt kiitettävät 15+5=20.

Kokoonpanot:

OLS:n runkopuolustaja Lauri Tiira kärsii edelleen pelikieltoa sunnuntain kamppailussa. Muilta osin oululaisten pitäisi päästä lähteä ehjällä kokoonpanolla otteluun. Classicin maajoukkuehyökkääjä Eemeli Salin oli poissa viime viikonlopun Karhut-ottelusta, mutta hänenkään poissaolo ei muuta ottelun voimasuhteita merkittävästi.

Edelliset ottelut:

OLS
13.1.2019 OLS–Happee 4–6
12.1.2019 OLS–Indians 3–5
6.1.2019 TPS–OLS 7–3

Classic
12.1.2019 Classic–Karhut 6–3
28.12.2018 Happee–Classic 9–10
16.12.2018 Classic–Welhot 9–2

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:

Classicin rutiini ja laatu ovat tällä hetkellä niin kovalla tasolla, ettei kovasti taisteleva oululaisryhmä pysty sitä horjuttamaan, vaikka jotkut runkopelaajista jäisivät Oulun-reissulta pois. Tamperelaiset määräävät tahdin, ja OLS:n mahdollisuudet piilevät niissä harvoissa paikoissa, kun se pääsee iskemään käännöistä.

Maaliarvio: OLS 1,2,3 – Classic 7,8,9

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen