Welhoilta hurja nousu Jyväskylässä – katso sunnuntain miesten liigatulokset

Eero Vepsäläisellä ja Welhoilla riitti tänään aihetta hymyyn. Arkistokuva: Jari Turunen.

Jyväskylän Happee isännöi SB Welhoja sunnuntaina miesten Salibandyliigassa. Viiden maalin johdosta huolimatta Happee joutui lopulta nöyrtymään jatkoajalla.

Ajassa 34:43 Mika Kohonen siirsi Happeen jo 6-1 -johtoon. Vaikutti siltä, että vääjäämättä täysi pistepotti jää ”Monnarille.” Toisin kuitenkin kävi, sillä ajassa 38:35 alkoi Welhojen kiri, joka äityi hurjaksi nousuksi aina voittoon saakka. Welhot onnistui kaventamaan vielä toistamiseen ennen toista erätaukoa ja kolmanteen erään lähdettiin 6-3 -numeroissa.

Kolmannessa erässä kuopiolaiset olivat tulleet tasoihin jo ensimmäisten 11 minuutin aikana. Viimeinen yhdeksänminuuttinen oli maaliton, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta. Kun tasan kolme minuuttia oli jatkoaikaa pelattu, viimeisteli Niko Uurtio voittomaalin kuopiolaisille. Näin ollen Welhot saalisti kaksi tärkeää pistettä ja Happeen oli tyytyminen isosta johdosta huolimatta yhteen pisteeseen.

Reippaan 700 katsojan edessä pelatun pelin tehokkain ”taikuri” oli hattutempun loihtinut Eetu Sorvali. Riku Tuononen teki pisteet 1+2. Happeen tehokkaimmat olivat kaksi maalia tehnyt Lauri Lavonen ja kaksi syöttänyt Juuso Heikkinen.

Miesten Salibandyliigan muissa peleissä voittoihin ylsivät LASB ja Classic.