Welhojen päävalmentaja vaihtuu kauden jälkeen: ”Ensimmäinen tunne on suuri kiitollisuus”

Janne Kainulainen ei jatka Welhojen päävalmentajana kauden jälkeen. Kuva: Esa Takalo

Janne Kainulainen ei jatka Welhojen päävalmentajana kauden jälkeen. Kuva: Esa Takalo

Janne Kainulainen ei jatka Kuopion Welhojen päävalmentajana tämän kauden jälkeen. Welhot julkisti asian tiistaiaamuna.

Tiedotteen mukaan Welhot pyrki pitämään Kainulaisen Welhojen pääluotsina, mutta mies on päättänyt siirtyä uusien haasteiden pariin kauden jälkeen.

– Ensimmäinen tunne on suuri kiitollisuus Welhojen organisaatiota kohtaan, jotka kolme vuotta sitten luottivat minuun ja antoivat minulle mahdollisuuden kehittyä valmentajana ja ihmisenä. Olen saanut aloittaa valmentajaurani toden teolla synnyinkaupungissani ja päässyt oppimaan uusia asioita hienojen ihmisten ympäröimämä. Tarkempien kiitosten aika on kuitenkin myöhemmin, koska tällä hetkellä haluan panostaa kaikkeni loppukauteen, jotta edustusjoukkue suoriutuu Salibandyliigassa mahdollisimman hyvin ja seuran työntekijänä pystyn vielä kehittämään seuraa eteenpäin, Kainulainen kommentoi seuran tiedotteessa.

Welhojen toiminnanjohtaja Panu Lappi kiitteli Kainulaisen työpanosta seurassa.

– Janne on tehnyt kolmen kauden ajan todella hienoa työtä sekä edustusjoukkueen pelaamisen että kokonaisvaltaisen toiminnan kehittämisen näkökulmasta. On toki harmillista menettää riveistämme hyvä työntekijä, mutta toisaalta on myös täysin ymmärrettävää, että uudenlaiset haasteet ja mahdollisuudet kiinnostavat Jannea oman valmentajauran rakentamisen kannalta. Olemme kiitollisia Jannelle hänen panoksestaan edustusjoukkueen toiminnan kehittämiselle, ja toisaalta ylpeitä siitä, että olemme mahdollistaneet toiselle peräkkäiselle päävalmentajallemme kasvamisen täysiveriseksi päävalmentajaksi salibandyn pääsarjoihin, Lappi sanaili tiedotteessa.

Kainulainen aloitti Welhojen peräsimessä vuonna 2016 ja nosti joukkueen Salibandyliigaan heti ensimmäisen kauden päätteeksi. Aiemmin hän toimi sveitsiläisen Ad Astra Sarenin valmentajana sekä junioripäällikkönä. Viime kaudella Welhot oli Salibandyliigan 11 ja tällä hetkellä sijoitus on sama.

Kainulaisen uudesta osoitteesta ei annettu, eikä tällä haavaa anneta tietoa, mutta Welhot lupasi tiedottaa uuden päävalmentajan hakuprosessista myöhemmin.