Liigat

Welhot nousi neljän maalin takaa voittoon ja synkensi Kooveen tilannetta – katso keskiviikon salibandytulokset

23.01.
2019
Liigat

Aleksi Ahokas jatkoi vahvaa virettään keskiviikkona. Kuva: Jari Turunen

Kuopion Welhot ja Tampereen Koovee kohtasivat keskiviikkona miesten Salibandyliigan ottelussa Kuopiossa. Welhot voitti kamppailun maalein 7-5.

Koovee aloitti pelin hyvin ja Teemu Suomalaisen, Samu Saaren sekä Ristomatti Lummikon osumien myötä vierasjoukkue johti peliä 3-1 avauserän jälkeen. Ajassa 28.40 Lauri Alkki vei Kooveen jo 5-1-johtoon.

Eetu Sorvali kavensi kuitenkin puoli minuuttia myöhemmin. Tuon jälkeen Welhot sai kaksi ylivoimaa, joissa molemmissa Aleksi Ahokas viimeisteli osuman. Neljä sekuntia ennen erätaukoa Erno Sivula toi kotijoukkueen tasoihin todellisella pukukoppimaalilla, joten kolmoserään mentiin lukemissa 5-5.

Molemmilla oli maalisaumoja kolmoserän alussa, mutta peli eteni Welhojen komennossa. Ajassa 47.36 kotijoukkue pääsi ensi kerran johtoon, kun Ahokkaan loistosyöttö löysi Sorvalin, joka latasi ottelun toisen maalinsa. Lisää oli tiedossa ja ennen viimeistä kymppiä Eero Vepsäläinen laukoi kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Kooveen loppukiriä ei helpottanut neljä minuuttia ennen loppua napattu kahden minuutin jäähy. Ajassa 58.28 Koovee pääsi ottamaan aikalisän. Welhot pelasi kuitenkin lopun erittäin fiksusti ja piti pallon, eikä tamperelaisjoukkue saanut oikein minkään sortin pyöritystä aikaiseksi.

Kotijoukkueen pisterohmu oli eritoten neljän pisteen Ahokas (2+2). Koovee ei kaatunut maalivahtipeliin, sillä Oskar sillanpää pysäytti peräti 32 kutia maalillaan.

Voitto oli Welhojen kolmas putkeen ja kuopiolaisryhmä nousi nyt 23 pisteeseen. Se nousi LASBin ohi kymmenenneksi ja on vain kahden pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Ylempänä olevat Indians ja Steelers hävisivät omat pelinsä. Kooveelle tappio synkisti vaikeaa tilannetta entisestään. Joukkue on viimeisenä sarjataulukossa, ja on hävinnyt jo 13 peliä putkeen.

Miesten Salibandyliiga:
Indians-Classic 2-10 Ottelutilastot
Welhot-Koovee 7-5 Ottelutilastot
EräViikingit-Nokian KrP 11-3 Ottelutilastot
TPS-Steelers 3-2 Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen