Divarit

Ylijohtavan hornankattila Suomisarjasta: ”Maataloustukien lisäksi pohjoissuomalaisille annettiin tässäkin periksi”

04.01.
2019
Divarit

Ylijohtava odottaa viikonlopulta eritoten SPV:n ja Happeen kohtaamista. Kuva: Juha Käenmäki

Aikalaiskronikka Ylijohtavan hornankattila palaa pienoisen mietintätauon jälkeen eetteriin. Tälläkin kertaa aihealueet ovat niin sanotusti laidasta laitaan.

Vuoden ensimmäisessä numerossa mustekynään tarttui jälleen Rauman oma poika Toni ”Ylijohtava” Lötjönen.

Asteikoilla 5-7 kuinka kova Champions Cupin kiima sinulla on päällä tällä hetkellä?

– Tämä lienee Richterin asteikko? Tosin jos on niin Helsingin seismologian laitoksella ei ole kyllä Champions Cupin tiimoilta mitattu edes viiden Richterin väristyksiä täällä Kallion suunnalla. Puhutaan tällä hetkellä sellaisista lukemista, joita ei nykyisillä mittalaitteilla edes havaita.

– Champions Cup, sählyn Mestareiden liiga, turnaus jossa mittaa ottavat telluksen parhaat seurajoukkueet, ja turnaus on päätetty pelata kahtena arkipäivänä. Suomalaisten välieräpelit vielä virka-aikaan. Onko Kansainvälisessä sählyliitossa IFF:ssa unohdettu olympiasokaistuksissa se, että tavalliset ihmiset käyvät ihan oikeissakin töissä?

– Champions Cupiin ja sen formaattiin pureuduttiin myös tämän viikon Kallocastissa mikä kannattaa ehdottomasti kuunnella iltasaduksi. Siinä tulee kyllä äkkiä uni silmään.

Mitä mieltä olet suomalaisjoukkueiden otteista tähän mennessä?

– Vaikka äsken tuli ”vähän” manattua saattohoitopotilaan tilaa, niin pelaajien näkövinkkelistä se on hieno tapahtuma. Etenkin pelaajat, jotka eivät ole maajoukkueessa pääsevät kokemaan kansainvälisen arvoturnauksen, ja maistamaan hetken reikäpallon ammattilaisen elämää.

– En nähnyt arkitekemisestä johtuen kumpaakaan välieräottelua, mutta kyllähän nurmijärveläisille jäi Gävlen reissusta se kuuluisa luu käteen, ja kaluttu sellainen. Finaalissa ei olisi tosin ollut tarjolla muuta kuin kylmä kyyti, mutta nyt taitaa käydä niin että joukkue venyy neljän joukkueen turnauksessa sijalle neljä. Pistesija sekin. Posin kautta.

– Odottelin vähän, että Köniz olisi tehnyt Classicin välierätaipaleesta hieman hankalamman, mutta turha luulo oli. Tamperelaisten rutiini on kyllä tasoa jäätävä tällä hetkellä.

– Odotettavissa on erittäin hyvä finaali. Kaksi laadukasta seuraorganisaatiota ja joukkuetta. Classicilta ja ”Passo” Peltolalta puuttuu enää tämä kannu takanreunukselta, ja saa nähdä tuleeko pystin metsästämisestä samanlainen peikko kuin Kurt Westerlundille ja SSV:lle aikoinaan.

Salibandyliitto hakee vuoden 2020 MM-kisoille viestintä- ja markkinointipäällikköä. Uutisen mukaan paikkaa voi hakea “vapaamuotoisella hakemuksella”.Pohdin, että haetko paikkaa ympyrän- vai jopa kolmion muotoisella kuvamuokkauksella?

– En tietenkään halua paljastaa kaikki kortteja, mutta Hornankattilan kestotilaajille voimme toki tarjoilla vähän etukäteisinfoa. Muotoa en ole vielä lyönyt lukkoon, mutta kuvasta pitää välittyä, että Helsinki aikoo järjestää kaikkien aikojen näyttävimmät MM-kisat, ja salibandyjumalat ovat antaneet Salibandyliitolle jotain mitä muilla kisajärjestäjillä ei ole ollut. Nimittäin Ylijohtavan. Ehkä ratsastan kuvassa yksisarvisella tai jotain vastaavaa. Aihioita on ja paljon.

Tiesitkö jo, että Salibandyliitto vaihtaa palvelintarjoajaa saittinsa suhteen eli se kuuluisa kolmas osapuoli vaihtuu. Ketä nyt syytetään, kun mikään ei toimi?

– En tiennyt, mutta nyt tiedän. Tarkoittaakohan tämä sitä että Fox Mulderin ja Dana Scullyn voivat vihdoin sulkea Salaiset Kansiot? Vai pysyykö kolmas osapuoli jatkossakin paranormaalina tahona?

– Tulospalvelu on ollut melkoinen tragikomedia ja melkein uskaltaisin sanoa että huonompaan suuntaan ei voida mennä. Mutta kun kokemus on opettanut, että voidaan.

Suomisarja, hyvä vai huono uudistus?

– Ilmeisen hyvä. Jokaisen sarjatason välissä on kuilu, ja niin kuuluu ollakin, mutta kakkosen ja Divarin välillä se on varmasti ollut syvempi kuin Mariaanien hauta. Toki tähänkin löydettiin omanlaisensa poikkeuslupa. Maataloustukien lisäksi pohjoissuomalaisille annettiin tässäkin periksi, ja he voivat jatkossakin nousta kakkosesta Divariin

Voisiko nimi olla kuitenkin paremminkin FLOORBALL ELITE SUOMISARJA?

– No siinä yhdistyisi varsin kivasti sählyssä hetken muodissa ollut kansainvälinen floorball ja superjuntilta kalskahtava Suomisarja. Ja mukaan tietysti MAAJOUKKUETIESTÄ tutut ISOT KIRJAIMET.

– Luulin muuten että naisten sarjan uudistuksessa tulleet NLA ja NLB olisivat National League A ja B, mutta lienevät nekin jotain muuta.

– Olisi kyllä kivaa jakaa jollekkin sulka ketä näitä nimiä siellä Alakiventiellä kehittelee. Kättä pystyyn vaan rohkeasti!

Mitkä ovat viikonlopun mielenkiintoisimmat salibandykamppailut tulevana viikonloppuna?

– Onhan siellä taas hyviä karkeloita. Välisuomen vääntö SPV:n ja Happeen välillä on aina herkkupala ja voisi kuvitella, että nuotta pöllyää urakalla. Samalla voidaan onnitella SPV:tä. Seinäjoellahan vietettiin viime viikonloppuna 25-vuotisjuhlia, joten laitetaan sinne koko vuoden hornankattilat lahjakääreissä ja ihan ilmaiseksi.

– Toinen ottelu joka pääsee Ylijohtavan kaleidoskoopin erityisseurantaan on Kooveen ja Karhujen jumbomittelö. Voi olla ettei tällä kaudella nähdä toista ottelua, jossa panokset ovat näin kovat. Etenkin kotijoukkue Koovee voi ottaa hashtagin #pakkovoitto käyttöön.

Pakko tarttua tähän. Hornankattila ei ilmestynyt viime viikolla laisinkaan. Mitä luulet, menikö kestotilaaja Ville Lastikan loppuvuosi penkin alle tuon anteeksiantamattoman lukijoiden aliarvioinnin takia?

– Kai herra Päätoimittaja katsoi viime lauantain tulokset? Steelershän otti kotiaskissaan OLS:ilta rumasti turpaan. Vaikka Lastikka yhden nyytin pölläyttikin, niin reppuselässä ei kulkenut tällä kertaa koko ryhmä. Voidaan siis täällä nostaa kinnas pystyyn, ja pyytää anteeksi hämeenlinnalaisilta. Ne kolme pistettä menivät meidänkin piikkiin.

Perjantai 4.1.

Champions Cupin finaalit
17:00 Vitkovice-IKSU, Gävle, Ruotsi IFF:n Youtube-kanava
20:00 Storvreta-Classic, Gävle, Ruotsi IFF:n Youtube-kanava

Lauantai 5.1.

Miesten Salibandyliiga
17:00 EräViikingit – Welhot Energia Areena Ruutu+ (fanikamera)
17:00 LASB – Oilers Suurhalli Areena
18:30 Koovee – Karhut AutoCenter Areena Ruutu+

Miesten Divari
16:00 NJ – EV Akatemia Nurmon Liikuntahalli
17:00 FBC Turku – NST Kupittaan ph
18:00 Merikoski SBT – M-Team Kastelli
18:00 ÅIF – SalBa Sipoo Areena
18:00 LNM – Tiikerit Kempelehalli
19:00 O2-Jyväskylä – Loviisan Tor Palokan koulukeskus

Sunnuntai 6.1.

Miesten Salibandyliiga
16:00 TPS – OLS Kupittaan ph VeikkausTV
17:00 Karhut – Nokian KrP Porin UT
17:00 SPV – Happee Seinäjoen Urheilutalo Ruutu+

Miesten Divari
15:00 NJ – Loviisan Tor Nurmon Liikuntahalli
15:00 Merikoski SBT – Tiikerit Kastelli
15:30 O2-Jyväskylä – EV Akatemia Palokan koulukeskus
16:00 LNM – M-Team Kempelehalli
18:30 NST – Josba Lappeenrannan UT

Livelähetykset kursivoituina.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen