Liigat

Classic kukisti EräViikingit – tamperelaiset jääneet viimeksi pisteittä kaksi vuotta sitten

12.02.
2019
Liigat

Krister Savonen teki todella upean maalin. Arkistokuva: Esa Takalo.

Miesten Salibandyliigassa Classic isännöi tiistai-iltana EräViikinkejä. Classic oli ottelussa parempi maalein 4-1.

Avauserässä nähtiin kaksi maalia. Ensin ajassa 12:18 Jani Kukkola iski ErVin 0-1 -johtoon. Vain reipas minuutti myöhemmin Aaro Helin tasoitti kuitenkin ottelun. Avauserän torjunnat kertoivat omalta osaltaan kumpi peliä hallitsi, sillä Santtu Strandberg torjui kaikkiaan 12 kertaa ja Lassi Torisevalle koppeja merkattiin vain neljä.

Toisessa erässä vislailtiin jäähyminuutteja jonkin verran, kun ErVille vihellettiin kolme kahden minuutin rangaistusta ja Classicille yksi. Erän ainoan osuman iski Juha Kivilehto tasavajaalla takatolpalta vain 17 sekuntia ennen taukoa. Kivilehto neppasi pallon ilmasta sisään. Maukkaan lättysyötön tarjoili Nico Salo.

Kolmannessa erässä ajassa 46:39 Krister Savonen tarjoili todellista silmänruokaa upealla suorituksellaan maalin edessä. Jussi Pihan syötön vastaanotettuaan Savonen neppasi kauniisti omien jalkojensa välistä pallon maaliin.

Kaksi minuuttia ennen loppua ErVi lähti hakemaan kavennusta ilman maalivahtia. Tämä kostautui kuitenkin omassa päässä, kun Oskari Heikkilä naulasi loppulukemat tyhjään maaliin.

Kummaltakaan joukkueelta ei kukaan yltänyt kahteen tehopisteeseen. Lassi Torisevalle merkattiin 13 torjuntaa ja useita huippupelastuksia esittäneelle Santtu Strandbergille 34 torjuntaa.

Classic on jäänyt viimeisimmän kerran pisteittä Salibandyliigan runkosarjassa tasan kaksi vuotta sitten 12.2.2017. Tuolloin SPV voitti Classicin varsinaisella peliajalla. Sen jälkeen runkosarjaotteluissa Classic on hävinnyt vain kahdesti, mutta molemmat pelit jatkoajalla saaden yhden sarjapisteen.

Ottelutilastot

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila