Liigat

Derbyssä onnistunut Suomela on noussut maajoukkuerinkiin: ”Jätkien kanssa on mahtava pelata”

01.02.
2019
Liigat

Antti Suomela onnistui Espoon derbyssä ja nähdään lauantaina ensi kertaa miesten maajoukkueessa. Kuva: Juhani Järvenpää

Esport Oilers ja Westend Indians kohtasivat perjantaina Salibandyliigan Espoon derbyssä Metro Areenalla. Oilers nappasi seitsemännen perättäisen voittonsa maalein 8-5 ja nousi liigan kolmospallille.

Maaotteluiden yhteydessä pelattu kamppailu veti paikan päälle 2823 silmäparia, mikä on runkosarjan ottelulle todella kova lukema. Oilersin 20-vuotias Antti Suomela esiintyi jälleen vakuuttavasti joukkueen takalinjoilla ja tehtaili pisteet 1+2 ottelussa.

Nuorukainen allekirjoitti, että paikallispelissä riitti ainakin vauhtia ja viihdettä koko katsomolle.

– Vauhtia oli kyllä ja mahtava meininki täällä hallissa sekä loistavat puitteet. Tällaisia pelejä kannattaakin odotella, Suomela suitsutti.

Ottelu oli pitkään tiukka, mutta Oilers ratkaisi pelin kolmannessa erässä. Indiansin kiri hyytyi viimeistään viimeisillä minuuteilla, kun kotijoukkue iski pari maalia tyhjään maaliin.

– Oltiin pallollisessa pelissä aika hyviä. Siihen peli aika lailla ratkesi, Suomela tuumi.

Suomela pelaa loistokautta ja on jo rikkonut oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä liigassa. Tehopisteillä 12+10 on korkealla myös puolustajien pistepörssissä. Taitava ja sähäkkä puolustaja pelaa yhdessä sarjan tämän hetken parhaista kentällisistä yhdessä Onni Piiparisen, Justus Kainulaisen, Heikki Iiskolan ja Rasmus Markelinin kanssa.

– Meidän kentällisellä on sujunut niin hyvin viime peleissä, että väkisin siinä itsekin onnistuu. Noiden jätkien kanssa on mahtava pelata, Suomela kertoi.

Oilers on ollut viime aikoina vahvassa vireessä ja voittoputki on kasvanut jo seitsemän pelin mittaiseksi.

– Vähän kypsempää peliä ollaan pelattu ja pikku hiljaa ne kuusikymppisetkin rupeavat olemaan vähän ehjempiä mitä alkukaudesta olivat. Nyt rupeaa näyttämään vähän paremmalta, vaikka kyllä tuossa vielä tekemistä on pudotuspelejä silmäillen, Suomela pohti.

Oilers on ollut koko kauden vahva hyökkäyssuuntaan, mutta pikku hiljaa sen viisikkotasapaino on mennyt parempaan suuntaan, eikä omassa päässä ole soinut niin paljon kuin alkukaudesta.

– Nyt ollaan vähän harjoiteltu sitä, että omissa ei kolisisi niin paljon. Ei mennä ihan niin yltiöpäisesti päälle. Vähän fiksumpaa peliä meiltä siis, Suomela avasi.

Suomela siirtyi Espooseen OLS:sta, jossa hän ehti pelata kaksi liigakautta. Taituri kuului vuonna 2017 nuorten MM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen, jonka pelaajista useampi edustaa nyt espoolaisjoukkuetta.

– Hyvin olen sopeutunut Espooseen. Meillä on niin nuorta porukkaa ja ennestään tuttuja on tosi paljon nuorten maajoukkueesta. Tänne oli mukava tulla. Hyvin pääsin joukkueen sisälle samantien, Suomela valaisi.

Osatekijä oli tietysti myös Oilers-luotsi Heikki Luukkonen, joka valmensi tuohon aikaan myös nuorten maajoukkuetta.

– Kyllä se oli hyvä seikka, että on tuttu valmentaja. Tietää mitä hän ajattelee ja haluaa.

Lauantaina Suomela pelaa uransa ensimmäisen miesten maaottelun, kun Suomi kohtaa Ruotsin klo 16 alkaen samalla areenalla. Puolustajan odotukset ovat korkealla maajoukkuedebyytin suhteen.

– Kyllähän sitä on tässä odotellut, kun sai tietää, että pääsee siihen mukaan. Tuli hiukan yllätyksenä, mutta pelit ovat menneet ihan hyvin. Mahtavaa päästä iskemään Ruotsia vastaan, kun on se kovin mahdollinen heti vastassa, Suomela tunnelmoi.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen