Divarin junioritähti Suomen poikien rökelätappiosta: ”En osannut odottaa noin selkeää lopputulosta”

Joakim Lund (pallossa) ei onnistunut Ruotsia vastaan pistetehtailussa, mutta pelaa erittäin vahvaa kautta miesten Divarissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Joakim Lund (pallossa) ei onnistunut Ruotsia vastaan pistetehtailussa, mutta pelaa erittäin vahvaa kautta miesten Divarissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomi ja Ruotsi kohtasivat perjantaina U19-poikien maaottelussa Espoossa. Ruotsi jyräsi Suomen maalein 11-2.

Ruotsi teki eron jo ensimmäisessä erässä viemällä kaksikymppisen maalein 6-0. Kahdessa viimeisessä erässä Suomi paransi, mutta Ruotsi oli niissäkin vielä edellä. Suomen joukkueen avainpelaajiin kuuluva Joakim Lund ei osannut odottaa ihan noin selkeää tuloksellista eroa ottelussa.

– En osannut odottaa noin selkeää lopputulosta. Tiedettiin, että kaverilla on erittäin taitavat jätkät, mutta en ihan 11-2-lopputulosta odottanut tästä ottelusta, Lund virkkoi Espoon Metro Areenalla.

Ruotsalaiset olivat edellä monella sektorilla. Eritoten pallollinen peli oli selkeästi suomalaisia edellä, ja kaikkinensa Ruotsi päihitti Suomen myös henkilökohtaisessa taitotasossa sekä fyysisessä pelissä.

– Ensimmäinen erä oli tahmeata peliä, ja toisessa erässä rupesi vähän paranemaan. Kolmannessa erässä saatiin peliämme vähän toimimaan. Kolmannessa erässä olimme ihan hyviä, Lund pohti ottelua kokonaisuudessaan.

Selkeitä parannettavia seikkoja jäi lauantain otteluun, joka pelataan samalla areenalla klo 13 alkaen.

– Pallonmenetyksiä tuli vähän liikaa syvällä hyökkäyspäässä. Niitä ei saisi tulla huomenna niin paljon, Lund paalutti.

17-vuotias Lund pelaa todella vahvaa kautta miesten Divarissa. Laituri on naulannut 16 ottelun aikana tehopisteet 32+14 ja johtaa koko sarjan pistepörssiä. Lundin edustama Tiikerit on esiintynyt hyvin Divarissa ja on noussut kuuden pelin voittoputken myötä Divarin kolmannelle sijalle.

Maaliruisku ei ottanut vahvasta vireestä kunniaa pelkästään itselleen.

– Minulla on hyvät ketjukaverit Tiikereissä. Se ketju on älyttömän hyvä. Kunhan saisi sen vireyden vielä tännekin, sillä en usko, että täällä ketjukaverit ovat yhtään huonompia. Vire pitää vain löytää jostain, Lund pohti.

Nuori hyökkääjä on kovassa kuormituksessa tällä kaudella, sillä hän on pelannut Divarin lisäksi A- ja B-poikien SM-sarjoja. Raju kuormitus on kuitenkin otettu huomioon harjoittelussa.

– Minulla on huoltava harjoitus jokaisissa aamutreeneissä ja kerran viikossa seurajoukkueen kanssa, joten siinä palautuu hyvin. Sen lisäksi minulla on yksi vapaapäivä treeneistä kerran viikossa, niin sillä tavoin hommat toimii.

Tiikerit on tällä hetkellä korkeilla sijoilla Divarissa, mutta se ei kuulu tasaisen sarjan suurimpiin nousijakandidaatteihin. Lundin tasoisella pelaajilla riittää varmasti myös ottajia Salibandyliigassa, mutta tässä vaiheessa mies ei uskalla vielä sanoa, mitä ensi kauden suhteen tapahtuu.

– Ollaan puhuttu tuossa perheen kanssa, että mitä tehdään ensi kauden suhteen. Minulla on kirjoitukset ensi vuonna. En osaa vielä sanoa varmaksi mitään, ja sitä pitää miettiä tarkemmin, kun kausi on loppu, Lund valotti tulevaisuuttaan.

Tänään Suomen ja Ruotsin välinen tasoero oli selkeä. Mitä seikkoja pitäisi lähteä erityisesti parantamaan toukokuun MM-kisoja ajatellen?

– Maalintekoa erityisesti, sillä tänäänkin tehtiin ihan liian vähän maaleja. Sitten tietysti tuo oman pään pelaaminen. Pallot pitäisi saada maaliin ja omalla alueella pitäisi pystyä pitämään omat miehet paremmin, Lund päätti.