Happee kaatoi Nokian KrP:n – Peter Kotilainen yksin Salibandyliigan pörssikärkeen

Peter Kotilainen on nyt yksin Salibandyliigan pörssikärjessä. Arkistokuva: Esa Jokinen.

Miesten Salibandyliigassa Jyväskylän Happee nappasi 7-4 -voiton Nokian KrP:sta. Peter Kotilainen nousi ottelun myötä yksin liigan pörssikärkeen.

Ottelun avauserä oli tasainen ja päättyi maalein 1-1. Joonatan Kovanen vei ”näädät” johtoon jo ajassa 1:40. Mikko Immosen tasoitus syntyi vähän alle kahdeksan minuutin.

Toisessa erässä Happee karkasi erän puoliväliin mennessä Petri Kaukon ylivoimaosumalla ja Juuso Heikkisen maalilla 3-1 -johtoon. Henri Johansson kavensi niin ikään ylivoimalla ajassa 37:27.

Kolmannen erän alussa Panu Kotilainen lisäsi Happeen johdon jälleen kahteen maaliin, mutta Elias Siira viimeisteli 4-3 -osuman vain hieman erän puolivälin jälkeen. Juuso Heikkisen toinen lisäsi uudelleen Happeen johtoa ajassa 53:21 ja kaksi ja puoli minuuttia Mikko Immosen ylivoimalla syntynyt toinen osuma varmisteli voittoa jo jyväskyläläisille.

Joonatan Kovasen ilman maalivahtia tekemä illan toinen oli laiha lohtu nokialaisille, sillä loppulukemat iski tyhjään rysään Happeen Jaska Kunelius viimeisellä minuutilla.

Ottelun tehokkaimmat ”hirvet” olivat Mikko Immonen tehoin 2+1 ja Peter Kotilainen kolmella maalisyötöllään. Kotilainen nousi samalla Salibandyliigan pistepörssin kärkeen yksin, sillä tasapisteissä ennen ottelua ollut Joona Rantala ei saanut lauantain pelissä tehomerkintöjä. Näätien tehokkain oli Joonatan Kovanen pistein 2+1.

Voitolla Happee nousi 45 pisteeseen. Viidentenä oleva jyväskyläläisryhmä on pisteen päässä kotietupaikasta ja neljäntenä olevasta Oilersista. Samalla ero EräViikinkeihin kasvoi kuuteen pisteeseen. Nokian KrP on seitsemäntenä 32 pisteellä.

Illan toisessa liigaottelussa TPS pöllytti Karhuja Porissa 12-3 -murskalukemin.