Happee vei vauhdikkaan väännön Turussa – polvivamma päätti TPS:n ykkössentterin pelin

Happeen Jami Manninen iski pallon TPS-verkkoon kahdesti toisessa erässä. Kuva: Anssi Koskinen

Tiistai-ilta tarjoili Salibandyliigasta varsin tutun kohtaamisen viime keväiltä. TPS isännöi Jyväskylän Happeeta ottelussa, josta ei vauhtia puuttunut.

Happee oli runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan lopulta vahvempi 5–8-lukemin. Hattutempun viimeistellyt Peter Kotilainen oli jälleen kovassa vireessä ja nousi sivuamaan yhden kauden piste-ennätystään.

Ottelu sai vauhdikkaan alun, kun vierasjoukkue Happee meni nopeasti johtoon Mika Kohosen ja Petri Kaukon maaleilla. TPS kuitenkin toipui ja punnersi maalilla ohi. Avauserän päätteeksi Peter Kotilainen tasoitti 3–3:een pitkän kantin päätteeksi.

Toisella 20-minuuttisella Happee otti kuskinpaikan. Jami Manninen osui kahdesti, Joel Lahti kerran, ja lukemat olivat jo 3–6 vierailijoille.

Eero Jalo iski kuitenkin tärkeän maalin TPS:n kannalta. Miko Kailialan syöttö vapautti Jalon nokikkain Happee-veskari Markus Laakson kanssa, ja hyökkääjän rystynosto puri. Kyseessä oli samalla Jalon liigauran 100. tehopiste.

Kolmannen erän alkuun nähtiin illan komein yksilösuoritus. Poikittaissyöttö otti kimmokkeen ja lensi korkeassa kaaressa kohti Peter Kotilaista. Hyökkääjätähti ei miettinyt, vaan latasi pelivälineen huimalla volleylyönnillä TPS-maalin yläkulmaan.

Mikko Hautaniemi toi ”Tepsin” vielä 5–7:ään vapaalyöntikuvioista. Happee kuitenkin kesti viimeisten minuuttien paineen ja vei pisteet mukanaan Keski-Suomeen. Viimeisen maalin iski tyhjiin kauden 68. tehopisteellään Peter Kotilainen.

Polvet pettivät alta

Toisessa erässä nähtiin maalien lisäksi varsin ikäviä tilanteita. TPS:n ykkössentteri Janne Hoikkanen juoksi maalin edessä pomppinutta irtopalloa kohti. Yksi askel osui huonosti mattoon, ja Hoikkaselta petti polvi alta.

Kivuliaan tilanteen jälkeen hyökkääjä ei enää päässyt omin avuin ylös, vaan hänet kannettiin paareilla kentältä. Vasen polvi oli tiukasti teipattuna.

Eikä hetkeäkään, kun toisessa päässä tapahtui. Päätykamppailussa turkulaiskapteeni Olli Laine antoi hieman vauhtia Happee-hyökkääjä Tommi Taimistolle, joka joutui hyppäämään laidan yli kohti päätyseinää. Harmittavasti myös Taimiston polvi näytti pettävän alta, sillä pian joukkueen huoltajat ympäröivät hänet. Hoikkanen ja Taimisto eivät enää pystyneet palaamaan kentälle.

Viimeiselle kierrokselle jää vielä panosta, sillä Happee ohitti tiistain voiton myötä Esport Oilersin ja nousi viimeiselle pudotuspelien kotietuun oikeuttavalle sijalle, eli neljänneksi. TPS jatkaa kolmannella sijalla.

Runkosarjan voiton varmistanut Tampereen Classic palasi voittokantaan kotikentällään, kun se kaatoi lopulta varsin murskaavasti LASBin.

Kahden erän jälkeen tilanne oli vielä melko maltillinen 8–5, mutta päätöserässä lukemat repesivät lopullisesti. 60 minuutin jälkeen tulostaululla paloi loppuluvut 16–6. Illan suurimmasta pistepotista vastasi Nico Salo 2+3-tehoin.

LASB on ennen päätöskierrosta pisteen erolla turvassa playouteihin joutumiselta. Sen takana, 12. sijalla on Steelers, kun taas OLS:lla on yhden pisteen etumatka LASBiin.