HS: Peter Kotilainen avoimena ongelmistaan: ”Minulla on ollut pienestä pitäen rahapeliongelma”

Peter Kotilainen kertoi HS:lle avoimesti ongelmistaan. Kuvassa mies viilettää lauantaisessa Suomen Cupin finaalissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Peter Kotilainen kertoi HS:lle avoimesti ongelmistaan. Kuvassa mies viilettää lauantaisessa Suomen Cupin finaalissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Jyväskylän Happeeta ja Suomen miesten salibandymaajoukkuetta edustava Peter Kotilainen kertoi lauantaina julkaistussa Helsingin Sanomien haastattelussa avoimesti ongelmistaan päihteiden sekä rahapelien kanssa.

Kotilainen kertoi jutussa, että ongelmat alkoivat eritoten vuoden 2016 maailmanmestaruuden jälkeen. MM-kulta oli Kotilaiselle lapsuuden unelman täyttymys.

– Pääsin niillä henkilökohtaisilla saavutuksilla näyttämään kaikille ja ennen kaikkea itselleni sen, että onnistuin siinä mitä olen ajatellut 5-vuotiaasta asti, Kotilainen kommentoi artikkelissa.

Unelman saavuttaminen aiheutti tyhjän olon ja kevät sekä kesäkausi 2017 olivat hektistä aikaa. Kesällä 2017 Kotilainen kärsi selkävammasta. Tervesytilanne esti urheilemisen, ja se vei Kotilaiselta sauman purkaa stressiä.

Kotilainen kertoi jo aiemmin mediassa, että hänellä oli ongelmia alkoholin kanssa kesällä ja syksyllä 2017. Hän on myös hakenut ongelmiinsa apua. Happee-laituri nostaa kuitenkin kuitenkin liiallisen alkoholinkäytön juurisyyksi toisenlaisen ongelman.

– Minulla on ollut pienestä pitäen rahapeliongelma. Se oli se, mihin haettiin jeesiä.

– Ensimmäiset rahavetoni tein 8-vuotiaana. Siitä asti olen pelannut rahapelejä. Jokainen voi kuvitella minkälainen riippuvuus siitä tulee, Kotilainen avasi lehdelle.

Liiallinen rahapelaaminen johti lopulta siihen, että mies hakeutui peliriippuvuutta hoitavalle päihdeklinikalle alkuvuodesta 2018. Artikkelissa kerrotaan, että yksi syy oli vuoden 2017 lopun Happeen saunailta, jossa Kotilainen törttöili itselleen kolmen viikon porttikiellon joukkueen tapahtumiin.

– Olen tottunut aina siihen, että normaali ja turvallisin olotila itsellä on se, että menee huonosti.

– Sitten, jos menee hyvin, en ole osannut olla siellä. Jotenkin tiedostamatta hakeudun siihen normaalin olotilaan, mikä on paska, Kotilainen kuvaili karusti omaa mielenmaisemaansa.

Lue koko artikkeli HS:n sivuilta. Artikkeli on maksumuurin takana.