Liigat

Huippukautta pelaava Salo vakuutti cupin finaalissa: ”Hyvä vire on lähtöisin omasta tekemisestä treeneissä”

16.02.
2019
Liigat

Arla Salon ohittaminen ei ole helppo tehtävä. PSS-vahti vakuutti myös Suomen Cupin finaalissa. Kuva: Juhani Järvenpää

PSS ja EräViikingit kohtasivat lauantai-iltapäivällä naisten Suomen Cupin finaalissa Tampereella. PSS vei ottelusta voiton maalein 6-2.

Avauserässä nähtiin kaksi PSS-maalia, ja ErVi pysyi nollilla. Toisessa erässä helsinkiläiset kavensivat, mutta porvoolaiset pelasivat vahvan erän lopun ja iskivät kahdesti viimeisillä minuuteilla. Kolmoserässä ErVi haki loppuun asti tasoitusta, mutta PSS puolusti vahvasti ja loput työt hoiti erinomaisesti esiintynyt maalivahti Arla Salo.

– Parannettiin tosiaan erän loppuja kohden ja saatiin ihan kiva pukukoppimaali tokan erän lopussa. Puolustettiin tosi hyvin. ErVi ei päässyt ihan hirveästi edes vetopaikoille, Salo pohti ottelun päätyttyä.

ErVi otti maalivahdin pois viimeisen kympin alussa ja sai luotua paljon painetta PSS-päätyyn. Maalivahti itse keskittyi olennaiseen ja ErVi onnistui maalinteossa vain kertaalleen.

– En edes huomannut sitä heti, että he olivat ottaneet maalivahdin pois. Puolustettiin hyvin loppuun asti, Salo kertoi.

Salolle puolustusvoittoinen pelitapa on mieleen. Sen vuoksi vetoja tulee verrattaen vähän myös normaaleissa liigapeleissä. Voisi ajatella, että se on maalivahdin kannalta helpottava seikka, mutta se tuo myös omat haasteensa.

– Ainakin itsellä on niin, että joutuu tekemään vähän enemmän pään sisällä töitä pelissä, että ajatukset eivät lähde harhailemaan. Kun on tottunut tähän, niin se on helppoa, Salo vakuutti.

PSS on pelannut vahvan kauden myös Salibandyliigassa ja johtaa erittäin tasaista sarjaa, kun kärkijoukkueilla on enää yksi runkosarjan peli pelaamatta.

– Meillä on mennyt tosi hyvin tämä kausi. Siellä on mennyt paljon pelejä ristiin ja satutaan nyt olemaan siellä kärkisijalla, Salo kommentoi sarjatilannetta.

Siinä missä Salo esiintyi hyvin finaalissa, on koko kausi ollut hänellä erittäin vahva. Enemmän otteluita pelaajista Salo on ollut koko sarjan kärkeä ja torjuntaprosentti huitelee yli 84 prosentin. Salo kiitteli varsinkin joukkueen harjoituskulttuuria.

– Hyvä vire on lähtöisin omasta tekemisestä treeneissä. Meillä on todella hyviä harjoituksia. Fysiikkaa ja kaikkea treenataan tosi hyvin 100 % asenteella. Sieltä se varmaan lähtee. Helppo pelata myös, kun on niin vahva puolustus, Salo avasi.

Salo ei ole vielä debytoinut naisten maajoukkueessa, vaikka ehkä joku uskalsi odotella valintaa MM-karsintoihin. Salon mukaan on vielä paljon harjoiteltavaa, että maajoukkuepaikka tai paikka joulukuun MM-kisoissa aukeaisi. Vastausten perusteella hän ei ota asiasta isommin painetta.

Salolle ja monelle PSS:n pelaajalle Cupin voitto oli uran ensimmäinen. Se antaa myös lisäbuustia loppukautta ajatellen.

– Tämä antaa hyvän valmiuden loppukauteen. Saatiin tällainen hyvä ja tiukka peli tähän väliin. Oli meidän yksi tavoite, että voitetaan cup. Tätä kautta saadaan hyvät lähtökohdat pudotuspelejä ajatellen, joukkueensa voitonjuhliin liittynyt Salo päätti.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen