Indians pidensi ErVin tappioputkea – tunnelma tiivistyy pudotuspeliviivan yläpuolella

Indians voitti ErVin ensi kertaa Salibandyliigan runkosarjassa. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit ja Indians kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Vantaan Energia Areenalla. Indians voitti kamppailun maalein 7-5.

ErVi pääsi kamppailussa johtoon ensimmäisellä kympillä Otto Blomqvistin maalilla. Tuomas Harjula, Olli Arkkila ja Valtteri Kainulainen varmistivat maaleillaan Indiansin 3-1-taukojohdon avauserän jälkeen. ErVi iski toisessa erässä kolme perättäistä maalia ja käväisi johdossa, mutta Indians osui kahdesti erän lopussa, jonka myötä viimeiseen erään mentiin Indiansin 5-4-johdossa.

Aaro Astala vei espoolaiset kahden maalin johtoon kolmannen erän alkuminuuteilla. Indians maalasi vielä tyhjiin ja ErVi kavensi aivan lopussa, joten loppuluvuiksi kirjattiin Indiansin kahden maalin voitto. Astala oli kamppailun tehopelaaja pistein 1+2.

Indians on ollut viime aikoina hyvässä vireessä ja on voittanut kuusi peliä viimeisestä kahdeksasta. Joukkue nousi voitolla KrP:n ohi seitsemänneksi ja sillä on vielä mahdollisuus nousta jopa kuudentena olevan ErVin ohi. Joukkueiden välillä on kaksi pistettä eroa ja kahdeksantena oleva KrP on kahden pisteen päässä Indiansista. KrP:lla on jäljellä kolme runkosarjan ottelua, ErVillä kaksi kamppailua ja Indiansilla yksi peli.

ErVi pelaa nyt kolmatta kauttaan fuusioseurana liigassa ja hävisi jo neljännen pelin putkeen. Seuran Twitter-tilin mukaan se on pisin tappioputki tuolla ajanjaksolla. Helsinkiläisjoukkue on voittanut kymmenestä viimeisestä pelistä vain kolme.