Liigat

Johansson nousi Suomen Cupin finaalin ratkaisijaksi: ”Maistui erittäin hyvältä”

16.02.
2019
Liigat

Sami Johansson valittiin Classicin parhaaksi pelaajaksi Suomen Cupin finaalissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic ja Jyväskylän Happee kohtasivat lauantaina miesten Suomen Cupin finaalissa Tampereella. Ottelu ratkesi jatkoajalla pelikellon näyttäessä 69.41, kun Sami Johansson naulasi pallon verkkoon maalin kulmalta.

Ottelu oli hyvin tasainen alusta alkaen ja molemmat kävivät johdossa varsinaisella peliajalla. Jatkoajalla Classic oli niskan päällä lähes koko kymmenminuuttisen ennen kuin voittomaali näki päivänvalon vastaiskusta.

– Erosen Atte otti katkon ja pelasi pallon Oskari Heikkilälle, joka laittoi pallon fiksusti päätylaidan kautta takatolpalle. Sellainen räkämaali se oli, mutta maistui erittäin hyvältä, Classicin sankari kertasi maalia.

Molemmat pelasivat ottelussa erittäin tarkkaa puolustuspeliä, ja lopputulos 3-2 oli pienoinen yllätys. Classicin osalta se on tuttua, mutta Happeen peleissä maaleja taotaan paikoin paljonkin. Joukkueiden välinen edellinen runkosarjapeli päättyi lukemin 10-9, joten maalijuhla ei olisi ollut suuri yllätys.

– Joo se oli kyllä vähän yllättävää tässä pelissä. Yleensä meidän välisissä peleissä on nähty paljon maaleja. Happee pelasi hyvin, Johansson pohti.

Classic on voittanut kaiken mahdollisen viimeisen vuoden sisällä. Tällä kaudella Johanssonin palkintokaapista löytyy cupin voiton lisäksi myös MM-kultamitali ja Champions Cupin kultamitali. Johansson kielsi, että voittamiseen tai ylivoimaisuuteen voisi kyllästyä.

– Ei missään tapauksessa. Nälkä tässä vain kasvaa syödessä koko ajan ja hommia tehdään koko ajan enemmän.

Classicille ei ole tosiaan löytynyt pysäyttäjää liigassa tai muissa kilpailuissa viime vuosina. Joukkue varmisti runkosarjan voiton hyvissä ajoin ja viimeisen kahden vuoden aikana se on hävinnyt vain kaksi runkosarjan peliä ja molemmat jatkoajalla. Johansson on ollut myös kovassa lyönnissä koko kauden ja johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä tehopistein 35+16.

Syyt ovat ilmeiset.

– Olemme laittaneet tuon puolustuspelin niin hyvään kuntoon, harjoitellaan hyvin ja hyökkäyspeli toimii, Johansson kertoi.

Teknisten ongelmien vuoksi haastattelu on osin vajavainen vastausten osalta. Pahoittelemme tätä.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen