Kolmen SPV-legendan pelipaidat jäädytettiin 25-vuotisjuhlan kunniaksi

Tämän kolmikon pelipaidat jäädytettiin SPV-Happee -pelin yhteydessä. Kuva: Juha Käenmäki

Esa Kokon (vas.), Sami Toivosen (kesk.) ja Tommy Koposen pelipaidat jäädytettiin SPV-Happee -pelin yhteydessä. Kuva: Juha Käenmäki

SPV juhli muutama viikko takaperin 25-vuotista taivaltaan salibandyn parissa. Tuolloin seura myös jäädytti Esa Kokon, Tommy Koposen ja Sami Toivosen pelipaidat.

Kokko liittyi SPV:n vahvuuteen vuonna 1996 ja toimi seurassa pelaajana sekä valmentajana aina kauteen 2005-2006 asti. Reissumiehenä SPV:ssä vaikuttanut Kokko teki SPV:n kotisivujen mukaan ainakin yhden lähtemättömän mullistuksen seuran valmennuskulttuuriin, sillä hän toi juoksutaustallaan mukaan kovan harjoituskulttuurin, johon kuuluvat muun muassa kuuluisat mäkijuoksut. Kokon pelinumero oli 22.

Seuran nykyinen nokkamies ja edustusjoukkueen päävalmentaja Koponen pelasi seurassa yhteensä 12 kautta edustustasolla. Pelinumerolla 11 vaikuttanut Koponen pelasi kahden kauden ajan myös Salibandyliigassa. Koponen on toiminut SPV:n liigajoukkueen päävalmentajana jo 13 kautta putkeen.

Toivosen pelaajaura SPV:ssä käsitti vuodet 1994-2004. Liigassa hän edusti yhdellä kaudella Nurmon Jymyä, mutta SPV:ssä korkein sarjataso oli miesten Divari. Toivonen iski pelaajaurallaan 231 maalia ja tarjoili 94 maalisyöttöä. Peliuran jälkeen hän toimi seurassa valmentajana ja kaudella 2009-10 juniorivalmennuspäällikkönä. Toivosen pelinumero oli 10.

SPV:n uutinen