Kooste: Viikonlopun puhutuin tilanne – rankkari hylättiin väärän aloitustavan takia

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

OLS ja Welhot kohtasivat sunnuntaina miesten liigapelissä Oulussa. OLS nappasi tärkeän kolmen pisteen voiton maalein 8-5.

Kolmoserään lähdettiin OLS:n 5-4-kotijohdossa. Ottelun hahmoihin kuulunut Mika Hirsikorpi (3+0) osui kahdesti ja OLS vei päätöserän nimiinsä luvuin 3-1. Muita OLS:n pisteonnistujia olivat Anssi Välitalo (1+2) ja Tatu Kiipeli (1+2). Welhojen Eero Vepsäläinen onnistui samaisessa tempussa.

Ottelun jälkikäteen puhuttavin tilanne nähtiin kolmoserässä, kun OLS:n Petteri Kääriäinen lähti laukomaan rankkaria. Kääriäinen laittoi pallon liikkeelle jalallaan, joten se hylättiin samantien. Salibandyn viime kesänä päivitetyissä säännöissä on maininta, että rankkari pitää aloittaa aina mailalla. Kyseinen sääntö kirvoitti paljon keskustelua Twitterissä ja keskustelupalstallamme. Linkki keskusteluun löytyy alta.

OLS:lle voitto oli erittäin tärkeä. Joukkue on edelleen karsijan paikalla, mutta voi hyvin nousta kuiville melko helpo otteluohjelman turvin. Welhot jatkaa sijalla 10 tappiosta huolimatta.

Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus: