Kooveen kausi jatkuu mollivoittoisena – LASB aiheutti jo 16. perättäisen tappion

LASB haki täyden pistepotin Tampereelta. Kuva: Ari Arola

LASB haki täyden pistepotin Tampereelta. Kuva: Ari Arola

Tampereen Koovee ja LASB kohtasivat toisensa maanantain ainoassa miesten Salibandyliigan ottelussa Tampereella. LASB haki täydet vieraspisteet loppuluvuin 7-4.

Ottelun avausmaalia odoteltiin kymmenisen minuuttia, kunnes vieraiden Joonatan Surakka iski pallon kotijoukkueen nuottaan. Kooveen tasoitus syntyi kolme minuuttia ennen taukoa Jasse Kuusiston lavasta. Silti LASB naulasi vielä kahdesti Matias Pietisen toimesta, ja erätauolle mentiin lukemissa 3-1. Käytännössä avauserä oli alun irroittelun jälkeen tasainen, mutta LASB oli omissa paikoissaan tehokkaampi. Tärkeissä paikoissa Koovee oli jälleen heikompi kuin vastustajansa.

LASB tukaloitti tamperelaisten tilannetta ajassa 24.40, kun Miikka Pentikäinen vei vieraat jo 4-1-johtoon. Ottelun puolivälin jälkeen nähtiin ensimmäinen ylivoima. Jesse Ruokostenpohja rikkoi karkuun yrittänyttä LASB-hyökkääjää ja sai palkinnoksi kahden minuutin jäähyn. Ajassa 31.18 vieraiden Tino Nivala iski paluupallon verkkoon ylivoimalla ja LASB johti peliä jo 5-1.

Ajassa 32.41 nähtiin tilanne, jossa LASBin Joni Puolakan käsi tai maila heilahti Lauri Alkkia naamaan. Tuumaustauon jälkeen Puolakka lähetettiin kahden minuutin jäähylle ja Koovee sai ottelun ensimmäisen ylivoiman. Samuli Salomaan kuti lipsahti hiukan helpostikin Kaapo Kettusen selän taakse, joten tilanteeksi kaventui 5-2.

Lisämaaleja meinasi syntyä vielä ihan erän viimeisille sekunneille saakka, mutta kolmoserään lähdettiin lukemissa 5-2. LASB oli toisessa erässä hitusen niskan päällä, mutta kaikkinensa peli oli melko tasaista.

Kolmoserään kotijoukkue sai maukkaan startin. Erää oli takana vain 1.08, kun Matias Lintulan laukaus upposi Kettusen käsien kautta verkkoon ja Koovee oli kahden maalin päässä. Viimeiselle kympille lähdettiin kahden maalin vierasjohdossa, vaikka kolmoserässäkin maalipaikkoja oli molemmissa päädyissä. Noin 7,5 minuuttia ennen loppua LASBin Perttu Koljonen oli veivata komean osuman, mutta Oskar Sillanpää venyi näyttävään torjuntaan.

Ennen viimeistä vitosta LASB pääsi iskemään kuudennen maalin vastaiskusta. Vili Näveri upotti pallon sisään 2-1 -hyökkäystilanteen päätteeksi. Koovee ei kuitenkaan luovuttanut vaikeassa paikassa. Tamperelaisryhmä prässäsi pallon LASB-puolutukselta, ja Teemu Suomalainen viimeisteli irtopallon verkkoon ajassa 56.07. 6-4-tilanteessa Koovee otti maalivahdin pois ja lähti pelaamaan miehen ylivoimalla. Aikalisänsä joukkue käytti ajassa 56.53.

Minuutti ennen loppua Lauri Palvaila roikotti pallon tyhjään Koovee-rysään. Tästä kului vain seitsemän sekuntia, kun Koovee otti jäähyn ja se katkaisi viimeisenkin kirivaihteen. Lisämaaleja ei nähty ja LASB vei voiton maalein 7-4. Kamppailun tehopelaaja oli 1+2 naulannut Pentikäinen.

Kooveen jo 16. perättäinen tappio oli jokseenkin tuttu sisällöltään. Joukkue pelasi pääosin hyvin ja väänsi tasaveroisesti LASBin kanssa, mutta pallollinen huolimattomuus ja paikoittainen tehottomuuskin koitui joukkueen kohtaloksi. Sarjajumbon tilanne on äärimmäisen tukala, sillä joukkueella on enää neljä peliä jäljellä ja Karhut on kahdeksan pisteen päässä.

LASB jatkaa liigassa sijalla 11, ja se katkaisi voitolla kahden ottelun tappioputken. Joukkueella on vielä teoreettinen mahdollisuus pudotuspeleihin, mutta matkaa viivan yläpuolelle on seitsemän pistettä ja otteluita on jäljellä enää kolme. Karsintapeikkokin on vielä olemassa, sillä OLS on vain kolmen pisteen päässä takana.

Ottelutilastot