Kooveen kohtalo sinetöityi – tamperelaiset tippuvat ensi kertaa Divariin 2000-luvulla

Koovee pelaa ensi kaudella miesten Divaria. Arkistokuva: Esa Takalo

Lauantain miesten Salibandyliigan ottelussa varmistui, että jumbosijalla olevan Tampereen Kooveen pelit jatkuvat ensi kaudella sarjaporrasta alempana. Oulun Luistinseura haki pisteet Pirkanmaalta ja sinetöi Kooveen tippumisen.

Voittolukemat merkittiin OLS:lle loppunumeroin 4–6.

Tämä kausi jää historiaan Kooveen historiaan ensimmäisenä 2000-luvulla, kun se tippuu Salibandyliigasta. Koovee yhdistyi Tampereen Gunnersin kanssa kaudeksi 2008–2009. Ensin joukkue pelasi nimellä G-Koovee ja sittemmin vain Kooveena.

Vieraat johtivat ottelua alusta alkaen. Antti Nieminen vei joukkueensa johtoon avauserässä, ja johto kasvoi Tatu Kiipelin ja Mika Hirsikorven osumilla jo 0–3:een toisessa erässä.

Koovee kipusi kuitenkin maalin päähän. Kiipelin illan toinen toisen erän lopussa nosti eron taas kahteen maaliin.

Toivonkipinä syttyi vielä kolmannessa erässä, ja Koovee sai pidettyä lukemat maltillisina. Samuli Segerman kavensi 3–4:ään neljän minuuttia ennen loppua.

Lopun alku oli nähtävissä hattutempun iskeneen Kiipelin lavasta ajassa 56.26. Pallo meni lopulta Koovee-puolustaja Ossi Koskisen jalasta maaliin. Teemu Suomalainen kavensi vielä kerran, mutta Nieminen löi loppunumerot tyhjään maaliin.

OLS jatkaa vielä taistelua sijoilla 9–12. Lauantain voitto nosti sen 27 pisteeseen ja yhdeksännelle sijalle. OLS, LASB, Steelers ja Welhot ovat kaikki kahden pisteen sisällä.

Päivän toisessa ottelussa Henri Johansson nousi otsikoihin, kun hän ohitti Mikko Kohosen Salibandyliigan kaikkien aikojen pistepörssissä.

Johansson neljä maalia LASBin verkkoon eivät kuitenkaan riittäneet voittoon asti. LASB nousi 2–5-tappioasemasta lopulta 6–5-jatkoaikavoittoon. Kotijoukkueen Perttu Koljonen ylsi pelissä niin ikään neljään pisteeseen tehoin 1+3.

Uutista korjattu 20.50: Kyseessä on ensimmäinen kerta 2000-luvulla, kun nykyinen Koovee tippuu liigasta.