Liigat

KrP voittoon paikallistaistossa – Kooveen sarjapaikan säilyminen yhä epätodennäköisempää

18.02.
2019
Liigat

Henri Johansson iski pisteet 2+2 Kooveeta vastaan ja Joona Rantala (takana) onnistui samassa tempussa. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Koovee ja Nokian KrP kohtasivat maanantaina ainoassa miesten liigaottelussa Tampereella. KrP voitti ottelun maalein 8-4.

KrP aloitti pelin hyvin ja iski 3-0-johtoon alle viidessä minuutissa Henri Johanssonin, Joona Rantalan ja Mikko Laakson maaleilla. Koovee kavensi, mutta Sami Savolaisen ja Johanssonin maalit varmistivat, että KrP johti peliä 5-1 avauserän jälkeen. KrP oli kaikkiaan melko suvereeni avauserässä.

Toinen erä eteni maltillisemmin, ja ottelun puolivälin jälkeen Rantala iski KrP:n kuudennen alivoimalla. Ajassa 32.17 Topi Koskinen toi Kooveen neljän maalin päähän, ja tuosta kului vain 26 sekuntia, kun Ossi Koskinen maalasi tamperelaisten kolmannen, ja KrP käytti aikalisänsä. Erän viimeisellä minuutilla KrP pelasi upean hyökkäyskuvion, jonka Jere Oksanen päätti maaliin ja erätauolle mentiin lukemissa 7-3. Rantalan syöttö maaliin oli upea suoritus.

Toisen erä oli Kooveen kannalta paljon parempi kuin ensimmäinen. Joukkue loi paremmin maalipaikkoja kuin KrP, mutta erä päättyi lopulta 2-2.

Kolmoserässä KrP lähti alkuun pitämään palloa ja pyrki avaamaan peliä rauhallisesti. Juuri viimeisen kympin alussa Kooveen Lintula kavensi tilanteeksi 7-4 maalin edustalta. Ajassa 53.51 Joonatan Kovanen oli unohtunut Kooveen takatolpalle ja mies lisäsi KrP:n vierasjohtoa.

Viitisen minuuttia ennen pelin loppua Koovee lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia ja ajassa 56.43 Koovee käytti aikalisänsä. Koovee ei onnistunut maalinteossa ja ottelun loppuluvuiksi kirjattiin 8-4. Tamperelaisjoukkue pelasi taas paikoin näennäisesti ihan hyvin, mutta synkät hetket olivat jälleen todella synkkiä. KrP oli omissa maalipaikoissaan parempi ja pelasi kokonaisvaltaisemman ottelun.

Kamppailun tehopelaajia olivat KrP:n Rantala (2+2) ja Johansson (2+2). KrP nousi voiton myötä runkosarjan seitsemännelle sijalle

Kooveelle tappio oli 17. putkeen ja joukkue on tukevasti sarjan hännillä. Joukkueella on jäljelleä kolme peliä ja se on kahdeksan pisteen päässä Karhuista.

Käytännössä sen pitäisi voittaa kaikki kolme peliään varsinaisella peliajalla ja Karhut ei saisi kerätä kuin maksimissaan pisteen. Koovee voisi teoriassa säilyä myös kahdella varsinaisen peliajan voitolla ja yhdellä kahden pisteen voitolla. Tosiasia on kuitenkin se, että joukkue ei ole voittanut tällä kaudella yhtäkään peliä varsinaisella peliajalla.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen